Over Fru Amundsen

Fru Amundsen organiseert reizen naar Noorwegen. Reizen die net even anders zijn zodat u het échte Noorwegen ontdekt. Een goed doordacht programma met veel aandacht voor details. Met de reizen van Fru Amundsen rijdt u routes met een indrukwekkend uitzicht, overnacht u in sfeervolle, typisch Noorse accommodaties en beleeft u interessante excursies die u niet snel vergeet. Hebt u zelf een idee of wensen voor een programma? Wij denken graag met u mee.

Bijzonder zijn onze reizen  in kleine groepen, buiten de gebaande paden maar met aandacht voor de bekende hoogtepunten. Geheel op maat naar úw wensen of uit ons eigen aanbod. Naar keuze met of zonder deskundige begeleiding. Deze reizen zijn opgebouwd rond een thema zoals fotografie, wandelen voor minder ervaren bergwandelaars of noorderlicht. Alles gericht op een onvergetelijke ervaring. Met Fru Amundsen ontdekt u Noorwegen!

Foto: Fru Amundsen ©

Carla, Desiree en Marjan

Fru Amundsen is een initiatief van Carla Joustra en Marjan Spijkers. Beiden kennen Noorwegen door en door, bezitten ruime ervaring in het organiseren en begeleiden van reizen, hebben de universitaire studie Scandinavische talen en letterkunde afgerond  en spreken vloeiend  Noors. Per 1 januari 2018 is het team gecomplementeerd met Desiree Joustra. ‘Noorwegen blijft ons intrigeren en betoveren. De afwisseling en variatie, rust en ruimte, cultuur en geschiedenis. Wij laten u het land ontdekken, stellen u in staat van de stilte te genieten en indrukken te verwerken. Zorgvuldig en respectvol, met aandacht voor u en liefde voor Noorwegen!’

Elke groepsreis van Fru Amundsen heeft 2 begeleiders. Zij vervullen de rol van reisleider, kok en chauffeur. Carla en Marjan begeleiden zelf hun groepsreizen en werken samen met enkele enthousiaste en ervaren reisleiders.

‘Fru’ is Noors voor ‘mevrouw’, Amundsen verwijst naar de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen. Ontdek Noorwegen!

Fru Amundsen draagt Expeditie Kilimanjaro een warm hart toe. Lees hier meer!
Bent u met Fru Amundsen op reis geweest? Per 13 mei 2015 is het mogelijk om een recensie te plaatsen op de onafhankelijke website Reisorakel.

Steeds meer van onze gasten kiezen meer dan eens voor onze groepsreizen. Wij waarderen dit enorm! Daarom geven wij korting aan onze trouwe reizigers. Meer over deze voordeelregeling voor trouwe reizigers - de Amundsen-seddel - leest u op deze pagina.

NIEUWS! Fru Amundsen is voor het derde jaar op rij winnaar van de Reisorakel jaarprijs in de categorie Landspecialist! Daarnaast hebben we ook nog eens voor de tweede achtereenvolgende keer de Reisorakel jaarprijs gekregen in de categorie Beste reisleiding! 
De Reisorakel jaarprijzen zijn uitgereikt aan de organisaties die over heel 2017 de beste beoordelingen hebben ontvangen, gegeven door mensen die daadwerkelijk met de betreffende organisatie op reis zijn geweest. Deze prijs is een van de weinige prijzen die worden uitgedeeld op basis van de kwaliteit die vakantiegangers daadwerkelijk hebben ervaren. Bij ReisOrakel vindt men de kwaliteit van een reisorganisatie belangrijker dan het bereik of omvang van de organisatie. Om deze reden worden de prijzen uitgedeeld aan de organisaties die over heel 2017 de allerbeste kwaliteit hebben geleverd aan hun klanten, ongeacht de grootte van de organisatie. Voor Fru Amundsen zijn deze jaarprijzen enorm waardevol omdat het een rechtstreeks gevolg is van de waardering voor onze reizen door onze gasten. Tusen takk!

0230 VKB Awards logo DEFJanuari 2016 was Fru Amundsen genomineerd voor een Vakantiebeurs Award in de categorie Outdoor & Sport! Een vakjury bepaalde de nominaties op basis van originaliteit, innovativiteit, de mate waarin wordt ingespeeld op vakantietrends, prijs-kwaliteitverhouding en niet te vergeten duurzaamheid. Fru Amundsen heeft een authentieke en bijzondere manier van reizen volgens de vakjury. En de uitslag? Volgens RTV Oost greep Fru Amundsen net naast de award. Maar trots op de nominatie zijn we!

 

Betaalmethode | STO-Reisgarantie

Fru Amundsen werkt met STO-Reisgarantie. De Stichting Take Over (STO) is een garantieregeling die in geval van faillissement van de reisorganisatie ervoor zorgt dat u uw geld terugkrijgt of ervoor zorgt dat u weer naar huis kunt reizen. STO-ReisgarantieDaarom maakt u de reissom niet aan Fru Amundsen over maar stort deze op de rekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow (SDCE). Certo Escrow beheert deze Stichting Derdengelden. De reissom die u op de rekening van Certo Escrow betaalt, is voor Fru Amundsen niet bereikbaar tot 1 dag na afloop van de reis. In geval van financieel onvermogen van Fru Amundsen kunnen schuldeisers geen beslag leggen op het geld. Eén dag na afloop van uw reis maakt Certo Escrow de reissom over aan Fru Amundsen. Certo Escrow staat onder toezicht van de Nederlandse Bank.

Nadat u van Fru Amundsen een bevestiging en factuur hebt ontvangen, ontvangt u van Certo Escrow per e-mail een uitnodiging met een inlogcode en een wachtwoord. U wordt gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow. Afhankelijk van het tijdstip van boeking krijgt u een verzoek tot betaling van de aanbetaling en later tot betaling van het restant van de reissom of tot betaling van de hele reissom in één keer als u kort voor vertrek boekt.

Indien Fru Amundsen in surseance van betaling komt of failliet gaat dan zal Certo Escrow uw geld niet overmaken op de rekening van Fru Amundsen maar op de rekening van de Stichting Take Over (STO). Indien u nog niet op reis bent, ontvangt u de betaalde reisgelden van de STO terug. Bent u al onderweg dan zal de STO ervoor zorgen dat u of het rechtmatige deel van de reissom terug krijgt of dat u uw reis kunt afmaken of dat u naar huis kunt terugkeren.

Ter aanvulling:

•              Eventuele klachten of claims over uw reis staan los van deze betaalmethode.
•              De annuleringsvoorwaarden van Fru Amundsen zijn bij deze manier van betalen van toepassing.
•              STO-Reisgarantie is geen geschillencommissie.

Meer informatie over de STO-Reisgarantie leest u op www.sto-reisgarantie.nl

Hebt u belangstelling voor een van onze reizen of wilt u uw persoonlijke wensen met Fru Amundsen bespreken? U kunt ons bereiken via mail of telefoon 050 – 527 98 50.

Marjan Spijkers

Marjan Spijkers (1969) heeft een aantal seizoenen ervaring als reisleidster in Noorwegen en organiseerde studiereizen naar Denemarken en Zweden. De afgelopen 15 jaar is zij als communicatieadviseur werkzaam geweest bij commerciële organisaties en overheid. Bij Fru Amundsen komt haar werkervaring samen en gaat zij terug naar haar eerste liefde: Noorwegen. Marjan studeerde Noors in Groningen en Bergen.

Carla Joustra

Carla Joustra (1957) laat als reisleidster Nederlanders al bijna 20 jaar kennis maken met Noorwegen. Daarnaast werkt ze als docent Noors en vertaler Noors – Nederlands. Zij vertaalt onder meer toeristische teksten voor Innovation Norway en literaire thrillers van Unni Lindell, Kjell Ola Dahl en Vidar Sundstøl. Carla studeerde Noors in Groningen en Oslo.

Desiree Joustra

Desiree Joustra (1960) reist al sinds 1988 naar Noorwegen. Ze raakte verliefd op het land vanwege de overweldigende natuur. Desiree heeft beroepsmatig zeer ruime ervaring in het werken met groepen en administratie. In combinatie met haar kennis van Noorwegen en haar enthousiasme voor het unieke reisconcept van Fru Amundsen is zij de perfecte aanvulling op ons team. Sinds 1 januari 2018 is ze, samen met Carla en Marjan, mede-eigenaar van Fru Amundsen.