noorderlicht vakantie Noorwegen Vesterålen Nyksund Foto: Fru Amundsen ©

Hoogtepunten

 • Op zoek naar het noorderlicht, avondexcursies
 • De Noorse natuur in herfsttooi
 • Samische rendierhouderij
 • Walvissafari met RIB-boot
 • Zeearendsafari langs de spectaculaire kust van de Lofoten
 • Karakteristieke plaatsen als Nyksund en Henningsvær
 • Polarlightcenter in Laukvik
 • Wandelen op de Lofoten & Vesterålen
 • Interessante informatie over lokale geschiedenis, gewoonten en gebruiken

Datum en prijs

 • Zondag 11 september (vol!) en dinsdag 20 september 2022 (vol!)
 • Minimaal 6, maximaal 7 deelnemers
 • 11 dagen
 • Amsterdam – Evenes v.v. (niet rechtstreeks)
 • Vanaf € 2.439,- per persoon

 

 

Auroragroen & Okergeel

11 dagen op zoek naar herfstkleuren & noorderlicht

Herfstkleuren bij Laukvik, Lofoten, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©

In deze reis naar de Lofoten en Vesterålen draait alles om kleur. Als de dagen korter worden en de nachten kouder tooit het Noorse landschap zich met vlammende herfstkleuren. Het blad aan de bomen kleurt okergeel, bessen worden knaloranje en mossen scharlakenrood. In heldere nachten danst het noorderlicht – in verschillende tinten groen, maar ook rood, wit, blauw of paars te midden van duizenden sterren. In een strakke baan langs de hemel of in bizarre figuren die onophoudelijk van vorm veranderen. Bent u ook zo benieuwd?

In september 2022 organiseert Fru Amundsen opnieuw deze bijzondere 11-daagse herfstreis naar de Lofoten en Vesterålen, twee eilandengroepen ten noorden van de poolcirkel.

In deze periode is de natuur getooid in herfsttinten en ’s avonds is het alweer donker genoeg om het poollicht te kunnen zien. Het programma van de reis is er op gericht om het poollicht te kunnen bewonderen, maar overdag genieten we van het landschap en de herfstkleuren en hopelijk van zeearenden, rendieren en walvissen!

Lofoten & Vesterålen

Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©

De eilandengroep Lofoten bestaat uit een flink aantal eilanden waaronder Gimsøya, Vestvågøy, Austvågøy en Flakstadøya. Hoog oprijzende bergwanden met de spitse toppen, rode houten huisjes op palen in de zee (‘rorbuer’), schilderachtig gelegen vissersdorpjes als Henningsvær en Svolvær, verrassende stranden: je raakt hier niet uitgekeken! Al eeuwenlang worden kunstenaars en natuurliefhebbers geïnspireerd door deze betoverende omgeving.

De Vesterålen worden van de Lofoten gescheiden door de nauwe zeestraat Raftsundet en bestaat uit vijf grote en een aantal kleinere eilanden. De bergen op de Vesterålen zijn minder hoog en spits dan die op de Lofoten, maar zeker niet minder indrukwekkend. Net als op de Lofoten leeft men hier van de zee. Visvangst en scheepsbouw hebben hun stempel op deze eilanden gedrukt. De Samen hebben altijd deel uitgemaakt van de bevolking hier. Deze Zee-Samen leefden net als de Noren van de visvangst. Aan het begin van de 19e eeuw vestigden zich hier ook Rendier-Samen.

Hier kunt u een korte film bekijken die een goede indruk geeft van deze reis.

Onderstaande dag-tot-dag beschrijving is onder voorbehoud van weer en andere onvoorziene omstandigheden.

Vanaf € 2.439,- p.p.

Een eventuele toeslag wordt bepaald door de prijs van het vliegticket. Naarmate de vertrekdatum dichterbij komt, wordt de kans groter dat er geen vliegtickets in de goedkoopste boekingsklasse meer beschikbaar zijn. Mocht dit het geval zijn, dan nemen wij in verband met de toeslag eerst contact met u op, voordat uw boeking definitief wordt.

In verband met het herstel van het vliegverkeer in verband met de Covid-19 pandemie zijn de exacte vluchttijden en route pas kort voor vertrek bekend.

Er is in principe geen toeslag voor alleenreizenden, maar afhankelijk van de groepssamenstelling vragen we u wel een kamer met iemand van uw eigen geslacht te delen. Wilt u een kamer voor uzelf, dan is dat, indien beschikbaar, mogelijk tegen betaling van een toeslag. Elke accommodatie heeft altijd twee of meer badkamers/douches voor gezamenlijk gebruik, waar u natuurlijk wel privé over beschikken kunt.

Inbegrepen

 • Retourvluchten Amsterdam-Oslo en Oslo-Evenes met SAS, inclusief 8 kg handbagage en 23 kg ruimbagage, in de goedkoopste klasse. Voor andere klassen geldt een toeslag.
 • 10 overnachtingen
 • Vervoer in Noorwegen
 • Volpension (ontbijt, lunchpakket en diner): vanaf een lichte avondmaaltijd op dag 1 t/m het ontbijt op dag 11. Er wordt traditioneel Noors voor u gekookt.
 • Koffie, thee en frisdrank in de groepsaccommodaties
 • Excursies zoals beschreven in het programma
 • Begeleiding door ervaren reisleiding
 • STO-reisgarantie

Niet inbegrepen

 • Overige drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Verplichte PCR-test met reisverklaring
 • Boekingskosten à € 20,-

Noorderlicht

Noorderlicht bij Kvalsnesbrygga, Noorwegen
Noorderlicht bij Kvalnesbrygga Foto: Fru Amundsen ©

Het noorderlicht met al zijn verschillende tinten groen – maar ook rood, wit, blauw of paars heeft sinds mensenheugenis tot de verbeelding gesproken. In sluiers, dansend of heel rustig vlak boven de horizon. In een strakke baan langs de hemel of in wonderlijke figuren die onophoudelijk van vorm veranderen. Onvoorspelbaar, magisch, betoverend mooi!

Poollicht, op het noordelijk halfrond noorderlicht genoemd, is een natuurverschijnsel dat zijn oorsprong vindt in zonneactiviteit. Noorderlicht is ten noorden van de poolcirkel vrijwel elke avond in meer of mindere mate aanwezig. Het is echter afhankelijk van weer en locatie of het te zien is of niet. Door rekening te houden met de omstandigheden wordt de kans op het waarnemen van het noorderlichtspektakel aanzienlijk vergroot. Is er ook noorderlicht in de herfst? Jazeker! De zogenaamde poollichtovaal (een zone rond de noordpool waar vrijwel altijd poollichtactiviteit is) ligt boven de Lofoten & Vesterålen. Zodra het aan het eind van de zomer weer donker genoeg wordt, zou het noorderlicht weer te zien kunnen zijn. Natuurlijk blijft het een natuurverschijnsel dat zich niet laat regisseren, maar tijdens deze reis doen we er alles aan om de kans om het noorderlicht te zien zo groot mogelijk te maken.  Wij zagen het tijdens meer dan 95% van de door ons uitgevoerde noorderlichtreizen het noorderlicht met het blote oog. De ligging van de eilandengroepen maken de Lofoten & Vesterålen uitermate geschikt voor het waarnemen van het noorderlicht.

Noorderlicht in Nyksund, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Noorderlichtfotografie

Noorderlicht zien is één, het fotograferen ervan is twee en is een droom van vele (hobby)fotografen en reizigers. Fru Amundsen helpt u graag met het fotografisch vastleggen van het noorderlicht. U hebt minimaal een camera nodig waarvan u de sluitertijd apart kunt instellen. Een statief en een afstandsbediening voor uw camera helpen om tot een goed resultaat te komen. Een zelfontspanknop werkt overigens ook prima. Denk ook aan een extra accu of reservebatterijen. In koudere omstandigheden lopen deze namelijk extra snel leeg. Een fototoestel is sowieso een mooi hulpmiddel om het poollicht te ontdekken: een camera neemt het eerder waar dan een mens met het blote oog. Voordat u met Fru Amundsen naar Noorwegen vertrekt, geven we u nog meer tips zodat u eventueel vooraf thuis kunt oefenen. Des te beter kunt u van het licht genieten als het zich daadwerkelijk vertoont!

Accommodaties

Voor deze reis hebben we enkele zeer gevarieerde accommodaties gekozen, waar we overal kunnen beschikken over 2-persoonskamers.

Kvalnesbrygga

Op de Vesterålen verblijven we in Kvalnesbrygga op het eiland Andøya, vlak aan de oever van de fjord met een prachtig zicht op de kustlijn van het vaste land en het eiland Senja. Deze mooi gelegen groepsaccommodatie beschikt over 6 slaapkamers, 2 badkamers en een gezellige gezamenlijke ruimte. De historie van het pand wordt door de eigenaren graag aan ons verteld.

Kvalnesbrygga

Holmvik brygge, Nyksund

Op het noordelijk deel van het eiland Langøya ligt het kleine vissersdorp Nyksund. Nyksund heeft maar enkele tientallen vaste bewoners en we overnachten daar in het sfeervol verbouwd pakhuis Holmvik Brygge, dat direct aan het water ligt. De aanwezige douches en toiletten worden gedeeld.

Holmvik Brygge Arctic Day & Night Co WorkingFoto: Fru Amundsen ©

Svinøya Rorbuer, Svolvær

In Svolvær verblijven we in twee rorbuer: rode houten vissershuisjes die op palen boven of vlak aan het water staan. Deze rorbuer staan op loopafstand van het centrum van Svolvær en de ligging is geschikt om het noorderlicht te zien, zelfs vanuit het raam. Hier heeft elke slaapkamer een eigen badkamer. De accommodatie bevindt zich op loopafstand van het het centrum van Svolvær. Al is Kabelvåg het historische centrum van Lofoten, toch wordt Svolvær beschouwd als de hoofdstad van de eilandengroep.

Rorbuer op Svinøya, Lofoten, Noorwegen

Tjeldsundbrua Hotel, Tjeldsund

Op ongeveer 20 minuten rijden vanaf het vliegveld Evenes ligt het Tjeldsundbrua Hotel. Het hotel ligt vlakbij de bijna 1 kilometer lange brug over de zeestraat Tjeldsundet. De brug is de verbinding tussen het vaste land en Hinnøya,  het grootste eiland van Noorwegen. In het hotel beschikken alle kamers over een eigen douche en toilet.

 

Tjeldsund kro

Waarom reizen met Fru Amundsen

 • Kleine groepen: maximaal 7 deelnemers
 • Smullen van traditioneel Noorse gerechten
 • Ervaren reisleiding
 • Karakteristieke accommodaties
 • Interessante en afwisselende excursies
 • We vertellen over geschiedenis, natuur, cultuur en tradities
 • Duidelijkheid over de prijs
 • Aangesloten bij garantieregeling STO-Garant
Ontdek Noorwegen met Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen

Meer algemene informatie over reizen met Fru Amundsen in een kleine groep leest u hier.

Kennismaken met de Noorse keuken

Om onze gasten kennis te laten maken met Noorwegen in al zijn facetten besteden we tijdens onze reizen veel aandacht aan de Noorse cultuur en tradities. Traditioneel Noorse maaltijden zijn daar onlosmakelijk mee verbonden en wij serveren onze gasten dan ook graag echte husmannskost, het algemene begrip voor goede, degelijke en voedzame kost, gemaakt van Noorse ingrediënten.

Naast het diner zorgen wij natuurlijk ’s ochtends voor een uitgebreide Noorse ontbijttafel. Meestal maakt u dan ook zelf uw lunchpakket klaar. Als we in een accommodatie overnachten waar we niet in de gelegenheid zijn zelf de maaltijden te bereiden, maken we goede afspraken met de kok om u toch zoveel mogelijk kennis te laten maken met de Noorse husmannskost.

drinkkop Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Wanneer we eropuit gaan nemen we vaak thermoskannen met koffie en thee mee. Dit drinken we uit onze Fru Amundsen drinkmok!

Een aantal recepten die we bereiden tijdens de reizen van Fru Amundsen hebben we gebundeld in ons kookboekje “Smullen met Fru Amundsen”.

 

Foto: Fru Amundsen ©

Dag tot Dag

Ten noorden van de poolcirkel

Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©

U vliegt vandaag van Schiphol naar het vliegveld Harstad/Evenes waar u wordt opgewacht door Fru Amundsen voor deze bijzondere herfstreis op de Lofoten & Vesterålen. Met een 9-persoons busje rijden we naar Tjeldsund Kro og Hotell waar we een lichte avondmaaltijd geserveerd krijgen. Daarna rijden we via de brug over de Tjeldsund naar Hinnøya, het grootste eiland van Noorwegen dat voor een groot deel tot de Vesterålen behoort. Op deze eilandengroep leeft men vooral van de mogelijkheden die de zee biedt zoals visserij. Bij Risøyhamn bereiken we Andøya, het eiland waarop we de eerste dagen van deze reis verblijven.

De komende drie nachten overnachten we hier in het aan de fjord gelegen Kvalnesbrygga. Deze locatie heeft een goed, vrij zicht op het noorden, dus misschien kunt u vanavond het noorderlicht al zien.

Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©
Tjeldsundbrug, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©
Noorderlicht boven Kvalnesbrygga, Vesteralen, Noord-Noorwegen
Noorderlicht boven Kvalnesbrygga Foto: Fru Amundsen ©

Een verrassing

Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©

Uw omgeving is vanochtend een verrassing, want bij aankomst was het donker. We ontdekken vandaag een deel van het eiland Andøya. Langs de kust loopt een van de nationale toeristische routes van Noorwegen en dit traject is niet zonder reden hiervoor uitgekozen. Grillige rotsformaties, lange zandstranden en beschutte baaien kenmerken deze kustlijn. Als het weer het maar enigszins toelaat gaan we ook te voet het landschap verkennen; langs het strand van Bleik of bergopwaarts om te genieten van eindeloze vergezichten. En wie weet, misschien komen we wel een eland tegen! Elanden zijn herkenbaar aan hun opmerkelijke snuit en niet te verwarren met de veel kleinere rendieren die we later deze reis ontmoeten. Daar waar bij de rendieren zowel de mannetjes als vrouwtjes een gewei dragen, weet u 100% zeker dat het een mannetjeseland is als het grijsbruine dier een gewei heeft.

Foto: Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Okergeel in Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Herfstkleuren Lofoten Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©

Op zoek naar walvissen

Potvis bij Andenes, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Het is vanochtend maar een korte rit naar naar Andenes voor de walvissafari. Voor de kust van de eilanden van de Vesterålen verzamelen zich diverse walvissoorten vanwege de grote hoeveelheden vis in dit gebied. Potvissen verblijven hier het hele jaar door, vooral oudere en jongere mannetjes. Maar soms passeren in dit jaargetijde ook wel eens groepen orka’s of grienden. Deze excursie maken we gebruik van een zogenaamde RIB-boot, een gemotoriseerde boot van rubber en kunststof. Voor vertrek krijgt u een wind- en waterdichtpak voor over uw kleding en er is een korte presentatie over de dieren die in deze omgeving leven.

Belangrijk!
Hoewel de kapitein van de RIB-boot met zorg tussen en over de golven zal laveren, is deze excursie niet geschikt voor mensen met zware rugklachten. Neem bij twijfel vooral contact met ons op voor overleg.

Foto: Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Rib-boot bij Andenes, walvissafari, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©

De rendieren van Laila Inga

Rendier, Inga Sami Siida, Fru Amundsen, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©De rendieren van Laila Inga
Rendier, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©

Vandaag bezoeken we een Samische rendierhouderij. De leden van de familie Inga behoren tot de weinige rendierhouders op de Vesterålen en Lofoten. Hun werkzaamheden staan nog bol van tradities maar ook van noodgedwongen aanpassingen omdat bijvoorbeeld de weersomstandigheden nu anders zijn dan enkele tientallen jaren geleden. De Samische Laila zal er ons niet alleen alles over vertellen, maar ons ook veel laten zien. Als u wilt kunt u helpen met het voeren van de rendieren.

Tijdens het bezoek serveert Laila ons een typisch Samisch gerecht met rendiervlees waarbij een vegetarisch alternatief natuurlijk mogelijk is. ’s Middags hebben we gelegenheid voor een bezoek aan Sortland, ook wel de blauwe stad genoemd. Ook vanavond houden we de weersomstandigheden en de noorderlichtactiviteit in de gaten zodat we dit wondere schouwspel niet missen als het zich vertoont. We overnachten in Nyksund.

Noorderlicht Noord-Noorwegen, Fru Amundsen
Foto Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Inga Sami Siida noorderlichtreis Vesterålen
Inga Sami Siida Foto: Fru Amundsen ©

Het einde van de wereld?

Foto: Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Het voormalige vissersdorpje Nyksund was enkele tientallen jaren geleden volledig verlaten, maar u zult merken dat de mensen die er nu wonen dit doen uit liefde voor deze bijzondere locatie. Nog in het begin van de 20e eeuw was Nyksund het op een na grootste vissersdorp van de Vesterålen vanwege de nabijgelegen visgronden. De komst van motorboten maakte die nabijheid minder noodzakelijk en de haven van Nyksund was niet geschikt voor grotere schepen en de vissers trokken weg. Inmiddels is het dorp weer in opbouw en vestigen mensen zich hier weer permanent, ongetwijfeld aangetrokken door de schitterende, afgelegen ligging.

In de omgeving van Nyksund kunt u een stukje wandelen en misschien spot u de otters wel die hier leven. ‘Hier eindigt de wereld niet, maar begint hij juist’, volgens de eigenaren. Natuurlijk bekijken we vandaag wat het grillig gevormde eiland Langøya verder aan natuurschoon te bieden heeft.

Onze accommodatie Holmvik Brygge ligt bijzonder gunstig om het noorderlicht te kunnen zien.

Noorderlicht in Nyksund met volle maan - Vesterålen Noorwegen
Noorderlicht met volle maan – Noorwegen ©
Foto: Hans Seuters ©
Foto: Hans Seuters ©
Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©

 

Langøya verkennen

Foto: Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Vanochtend maken we een kort ritje naar het vissersdorp Stø waarbij we de oudste kerk van de Vesterålen passeren. Men neemt aan dat het oorspronkelijke gebouw uit de 16de eeuw stamt en dat de huidige witte houten kruiskerk vanuit het iets zuidelijker gelegen Gisløya naar Langenes is verplaatst. Vandaag maken we een mooie wandeling in deze omgeving. Welke wandeling dat wordt, zal mede bepaald worden door de weersomstandigheden. En misschien maken we wel meerdere kortere wandelingen maar u zult zien dat het hier overal prachtig is!

Wandelen in de herfst op Langøya, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Wandelen in de herfst op Langøya, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©

Passie voor het poollicht

Foto: Polarlightcenter ©
Foto: Polarlightcenter ©

Na het afscheid van de mensen van Holmvik Brygge verruilen we de Vesterålen voor de Lofoten. We rijden via een prachtige route langs een fjord met steile berghellingen naar Melbu waar we de veerboot nemen naar Fiskebøl. Ook aan de overzijde rijden we langs de prachtige kustlijn en natuurlijk stoppen we onderweg om even rond te kijken. Om 15 uur worden we in Straumnes bij Laukvik verwacht voor een bezoek aan het Polarlightcenter van de Nederlanders Rob Stammes en Thérèse van Nieuwenhoven. Rob en Threes zijn speciaal voor het noorderlicht in Noorwegen gaan wonen en zij delen hun kennis en enthousiasme graag met ons. U zult onder de indruk zijn van de door Rob gebouwde apparaten om alle activiteiten die met noorderlicht te maken hebben, te kunnen registreren.

Met de opgedane kennis rijden we verder naar Svolvær. Hopelijk is het vanavond helder zodat we het noorderlicht kunnen zien wanneer het zich vertoont.

Noorderlicht, Lofoten, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©
herfstkleuren, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©
Herstkleuren op de Lofoten & Vesterålen, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©

Zandstranden en grote keien

De buitenkust op de Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

De Lofoten zijn beroemd vanwege het landschap en de visserij en tijdens onze dagtocht over de eilanden zullen we begrijpen waarom. Op de Lofoten spreekt men van de binnenkust en de buitenkust. De buitenkust is de noordwestkust langs de Noorse Zee – een kust die vaak is blootgesteld aan hevige stormen, regen en mist. Vandaag gaan wij een kijkje nemen bij enkele prachtige stranden langs deze kust zoals bijvoorbeeld het strand bij het dorpje Unstad, omsloten door hoge bergen en/of het strand bij Utakleiv. We onderbreken onze rit regelmatig om rond te kijken en een wandeling te maken.

Herfstkleuren in Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©
Noorderlicht, Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Op zoek naar zeearenden

Zeearend Lofoten & Vesterålen
Foto: Fru Amundsen ©

Vanochtend verkennen we de omgeving vanaf het water: er staat een boottocht in de omgeving van Svolvær gepland. We varen langs de prachtige fjordenkust van de Lofoten en kunnen nu dit beroemde landschap eens vanaf een andere kant bekijken. De kans op het zien van zeearenden is in deze omgeving groot. Deze enorme vogels hebben een spanwijdte van wel 2,5 meter. Aan de staart kunt u zien of het een jonge vogel is: bij jonge vogels is deze bruin in plaats van wit.

Na deze geweldige excursie rijden we in de middag naar Henningsvær, een van de meest bekende vissersplaatsjes vanwege de magnifieke ligging. Henningsvær is gebouwd op diverse kleine eilandjes en wordt aan alle kanten omgeven door de zee. Om de inwoners tegen de invloeden van de zee te beschermen is onder meer in 1934 een waterkering gebouwd die de 2 grootste eilanden verbindt. Sinds 1983 is Henningsvær door een brug verbonden met de rest van de Lofoten. Ook vanavond doen we ons best om het noorderlicht te zien te krijgen.

Zeearend-Lofoten-Noorwegen-Fru-Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Henningsvær, Lofoten, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©
Meeuw op de Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Een prachtige wandeling

Noorderlicht met volle maan Foto: Fru Amundsen ©
Noorderlicht met volle maan Foto: Fru Amundsen ©

Via een prachtige route verlaten we vandaag de Lofoten. Via de Kong Olavsvei rijden we naar Tjeldsund. Zeker met herfstkleuren biedt de omgeving prachtige vergezichten. Als de weersomstandigheden meewerken, trekken we dan ook zeker de wandelschoenen weer aan, want langs de route zijn er diverse mogelijkheden voor een leuke wandeling. En wie weet, vinden we nog wat bosbessen en vossenbessen!

We verblijven in het Tjeldsund Hotel en na het diner – dit keer door de kok van het hotel bereid – staat ook vanavond het zoeken naar het noorderlicht in de planning. We houden het weer en de overige relevante omstandigheden goed in de gaten om het noorderlicht niet te missen als het zich vertoont. In de omgeving van Tjeldsund zijn op enkele minuten rijden verschillende mogelijkheden voor een hopelijk laatste blik op dit onvergetelijke natuurverschijnsel.

Herfst op de Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Herfst op de Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©

De terugreis

Scandinavian Airlines (SAS)
Scandinavian Airlines (SAS)

De reis is bijna ten einde maar hopelijk draagt u de indrukken die u op de Lofoten & Vesterålen hebt opgedaan nog lange tijd met u mee. Na het ontbijt brengt Fru Amundsen u terug naar het vliegveld Harstad/Evenes, waarna u met SAS terug naar Oslo vliegt. Op het vliegveld Gardermoen bij Oslo hebt u tijd voor uw laatste inkopen voordat u verder vliegt naar Amsterdam.

Boekingsformulier