Update 14-10-2014: Op maar liefst 5000 meter hoogte bereikte Carla haar persoonlijke top. ‘Het ademen ging écht niet meer.’ Wat een kanjer! Van de 12 deelnemers met een donororgaan behaalde 8 personen het allerhoogste punt van de Kilimanjaro: 5.895 meter. Fru Amundsen feliciteert alle deelnemers aan de expeditie met deze mega-prestatie!
Update 28-10-2014: Lees hier het persoonlijk verslag van Carla.

Tijdens de Donorweek van 12 tot en met 19 oktober 2014 beklimt een groep mensen de 5.895 meter hoge berg Kilimanjaro. Bijzonder aan deze expeditie is dat de deelnemers een orgaantransplantatie hebben ondergaan. Het doel van deze expeditie is dan ook om de wereld te laten zien wat je kunt na een orgaantransplantatie. En natuurlijk om het belang van donorregistratie te onderschrijven.

Deelneemster Expeditie Kilimanjaro Carla Joustra
Deelneemster Expeditie Kilimanjaro Carla Joustra

Carla naar de top!
Een van de geselecteerde deelnemers aan deze bijzondere expeditie is Carla Joustra, reisorganisator en mede-eigenaar van Noorwegenspecialist Fru Amundsen. In 2010 onderging Carla een harttransplantatie. In de jaren voor de transplantatie werd ze steeds zieker en kon ze steeds minder. Uiteindelijk leek er geen toekomst meer voor haar. Haar donorhart kwam nog net op tijd. Met haar donorhart heeft ze een tweede leven gekregen wat ze ten volle benut. Door haar deelname aan deze expeditie kan Carla een bijdrage leveren aan een groter besef van de waarde van een levensreddende transplantatie met een donororgaan. ‘Ik ben mijn donor nog elke dag dankbaar. Wat mij betreft hoeft niemand verplicht donor te worden, maar denk er goed over na en laat je keuze registreren!’ aldus Carla.

Warm hart
Zonder het hart van Carla’s donor was Carla er niet meer geweest en had Fru Amundsen niet bestaan. In het jonge, tweejarig bestaan van onze reisorganisatie hebben we enthousiaste en tevreden gasten Noorwegen laten ontdekken en hopelijk mooie herinneringen bezorgd. Voor onszelf is het nog elke dag bijzonder om te kunnen werken vanuit onze kennis van Noorwegen en passie en liefde voor het land. Naast onze persoonlijke betrokkenheid onderschrijven wij daarom ook als organisatie het belang van meer bekendheid rondom wat je nog kunt na een orgaantransplantatie en daarmee het belang ervan. Vandaar dat Fru Amundsen Expeditie Kilimanjaro 2014 een warm hart toe draagt middels een donatie.

Deelnemers Expeditie Kilimanjaro 2014
Deelnemers Expeditie Kilimanjaro 2014

Volg Carla en haar mede-expeditieleden!
De deelnemers zijn inmiddels in training voor deze zware uitdaging. Op de Facebookpagina van Fru Amundsen zal  regelmatig aandacht worden besteed aan deze expeditie: www.facebook.com/fruamundsen.ontdeknoorwegen.

Alle deelnemers aan deze expeditie hebben een strenge medische selectie ondergaan en worden op hun tocht naar de top van de Kilimanjaro begeleid door een team van het Transplantatiecentrum van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Tijdens de expeditie wordt er tevens onderzoek gedaan naar de fysieke effecten van deze enorme inspanning op orgaangetransplanteerden.

Fru Amundsen wenst alle deelnemers aan de Expeditie Kilimanjaro 2014 enorm veel succes!

De expeditie kan nog bijdragen en sponsoren gebruiken.
Meer informatie over de expeditie vind je op: Transplantatiecentrum UMCG – Expeditie Kilimanjaro
De deelnemers hebben ook een eigen Facebookpagina: www.facebook.com/expeditiekilimanjaro.umcg

Meer informatie over donorschap en donor worden: JaofNee

Over Fru Amundsen: www.fruamundsen.nl