Noorderlicht Foto: Fru Amundsen ©

Hoogtepunten

 • Noorderlichtexcursies
 • Bezoek en lezing Polarlightcenter
 • Boottocht langs de kust van de Lofoten
 • Wandelen op de Lofoten
 • Lofotr Vikingmuseum, Visserijmuseum in Å
 • Karakteristieke vissersdorpjes als Henningsvær, Nusfjord en Reine
 • Prachtige zand- en kiezelstranden, bijvoorbeeld bij Flakstad en Utakleiv
 • Interessante informatie over lokale geschiedenis, gewoonten en gebruiken

Datum en prijs

 • Donderdag 22 september 2022 (vol!)
 • Minimaal 6, maximaal 7 deelnemers
 • 9 dagen
 • Amsterdam – Evenes v.v. (niet rechtstreeks)
 • Vanaf € 2.279,- per persoon

 

 

Geheim van de Lofoten

9-daagse noorderlichtreis naar de Lofoten in herfstpracht

‘Het best bewaarde geheim van de Lofoten’. Zo omschrijft de lokale bevolking de periode in de herfst als de dagen korter worden en de nachten kouder. Het op zich al fantastische landschap tooit zich met vlammende herfstkleuren. Het blad aan de bomen kleurt okergeel, bessen worden knaloranje en mossen scharlakenrood. In heldere nachten danst het noorderlicht – in verschillende tinten groen, maar ook rood, wit, blauw of paars te midden van duizenden sterren.

Boottocht langs de kust, Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Eind september 2022 organiseert Fru Amundsen een prachtige 9-daagse noorderlichtreis naar de Lofoten, een eilandengroep ten noorden van de poolcirkel. Een reis met overdag schitterende herfstkleuren en ’s avonds is het alweer donker genoeg om, als het er is, poollicht te kunnen zien.

Lofoten

De eilandengroep Lofoten bestaat uit circa tachtig bewoonde eilanden, is ongeveer even groot als de provincie Utrecht en vormt een reisdoel dat zijn gelijke niet kent. De hoog oprijzende bergwanden met de spitse toppen, de rode houten huisjes op palen in de zee (‘rorbuer’), de schilderachtig gelegen vissersdorpjes als Reine, Henningsvær en Nusfjord, de verrassende stranden: je raakt hier niet uitgekeken! Al eeuwenlang worden kunstenaars en natuurliefhebbers geïnspireerd door deze sprookjesachtige omgeving.

Kleurrijke Noorse herfst

Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©

Begin september begint de natuur langzaam te verkleuren, van zomergroen naar scharlakenrood, okergeel en warm oranje. Kortere dagen en koudere nachten zijn voor veel struiken en bomen een signaal om van kleur te veranderen, waardoor ook de eilandengroep Lofoten zich in prachtig goudgeel en oranje tooit. Meer over het ontstaan van herfstkleuren leest u op deze site in het menu ‘Ontdek‘.

Aktiviteiten

Tijdens het Geheim van de Lofoten hebben we alle tijd om de ruige natuur en interessante cultuur van de Lofoten te ontdekken en bezoeken we ook het zuidelijke, meest ruige deel van de Lofoten met onder meer het vissersdorp Reine. Deze locatie, omringd door een adembenemend berglandschap – is volgens Time Magazine een van de mooiste uitzichten op aarde. We verlaten regelmatig de doorgaande weg om een wandeling te maken, iets te bekijken en/of te fotograferen. Zo zien we verrassende zand- en kiezelstranden, maar ook authentieke vissersdorpjes als Hamnøy, Nusfjord en Henningsvær. We bezoeken het Polarlightcenter, het Lofotr Vikingmuseum en het visserijmuseum in Å. De bijzondere kustlijn van de Lofoten bekijken we ook vanaf het water. In deze omgeving hebben veel zeearenden hun nest en we hopen deze enorme vogels van dichtbij te kunnen waarnemen. De wandelingen tijdens deze reis zijn niet zwaar en voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Zodra het donker wordt, wordt het tijd voor het noorderlicht.

Hamnøy, Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Hamnøy Foto: Fru Amundsen ©

Om de kans om noorderlicht te zien zo groot mogelijk te maken, zullen we bij helder weer zeker ’s avonds op pad gaan. De temperatuur kan in de avonduren aanzienlijk dalen zodat we u adviseren om warme kleding mee te nemen en die in laagjes te dragen. Overdag kan in dit jaargetijde de temperatuur nog heel aangenaam zijn, hoewel een vroege stevige herfststorm ook tot de mogelijkheden behoort.

Hoe onze gasten onze reizen beoordelen leest u onder andere hier.

Onderstaande dag-tot-dag beschrijving is onder voorbehoud van weer en andere onvoorziene omstandigheden.

Vanaf € 2.279,- per persoon

De prijs van het vliegticket bepaalt of er een toeslag op de prijs nodig is. Naar mate de vertrekdatum dichterbij komt, wordt de kans groter dat er geen vliegtickets in de goedkoopste boekingsklasse meer beschikbaar zijn. Mocht dit het geval zijn, dan nemen wij in verband met de toeslag eerst contact met u op, voordat uw boeking definitief wordt.

In verband met het herstel van het vliegverkeer in verband met de Covid-19 pandemie zijn de exacte vluchttijden en route pas kort voor vertrek bekend.

Er is in principe geen toeslag voor alleenreizenden, maar afhankelijk van de groepssamenstelling vragen we u wel een kamer met iemand van uw eigen geslacht te delen. Wilt u een kamer voor uzelf, dan is dat, indien beschikbaar, mogelijk tegen betaling van een toeslag.

Inbegrepen

 • Retourvluchten Amsterdam-Harstad/Narvik (Evenes) met SAS (niet rechtstreeks), inclusief 8 kg handbagage en 23 kg ruimbagage, in de klasse voor het laagste tarief. Voor andere klassen geldt een toeslag
 • 8 overnachtingen
 • Vervoer in Noorwegen
 • Volpension (ontbijt, lunchpakket en diner): vanaf een lichte avondmaaltijd op dag 1 t/m het ontbijt op dag 9. Er wordt traditioneel Noors voor u gekookt.
 • Koffie, thee (ook onderweg) en frisdrank in de groepsaccommodaties
 • Excursies en entrees zoals beschreven in het programma en onder ‘Hoogtepunten’
 • Begeleiding door ervaren reisleiding
 • STO-reisgarantie

Niet inbegrepen

 • Overige drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Verplichte PCR-test met reisverklaring
 • Boekingskosten à € 20,-

Noorderlicht Kvalnesbrygga Vesteralen Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©

Noorderlicht

Het noorderlicht met al zijn verschillende tinten groen – maar ook rood, wit, blauw of paars heeft sinds mensenheugenis tot de verbeelding gesproken. In sluiers, dansend of heel rustig vlak boven de horizon. In een strakke baan langs de hemel of in wonderlijke figuren die onophoudelijk van vorm veranderen. Onvoorspelbaar, magisch, betoverend mooi!

Poollicht, op het noordelijk halfrond noorderlicht genoemd, is een natuurverschijnsel dat zijn oorsprong vindt in zonneactiviteit. Noorderlicht is ten noorden van de poolcirkel vrijwel elke avond in meer of mindere mate aanwezig. Het is echter afhankelijk van weer en locatie of het te zien is of niet. Door rekening te houden met de omstandigheden wordt de kans op het waarnemen van het noorderlichtspektakel aanzienlijk vergroot. Is er ook noorderlicht in de herfst? Jazeker! De zogenaamde poollichtovaal (een zone rond de noordpool waar vrijwel altijd poollichtactiviteit is) ligt boven de Lofoten & Vesterålen. Zodra het aan het eind van de zomer weer donker genoeg wordt, zou het noorderlicht weer te zien kunnen zijn. Natuurlijk blijft het een natuurverschijnsel dat zich niet laat regisseren, maar tijdens deze reis doen we er alles aan om de kans om het noorderlicht te zien zo groot mogelijk te maken.  Wij zagen het tijdens meer dan 95% van de door ons uitgevoerde noorderlichtreizen het noorderlicht met het blote oog. De ligging van de eilandengroepen maken de Vesterålen en Lofoten uitermate geschikt voor het waarnemen van het noorderlicht.

Noorderlichtfotografie

Noorderlicht in Nyksund, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Noorderlicht zien is één, het fotograferen ervan is twee en is een droom van vele (hobby)fotografen en reizigers. Fru Amundsen helpt u graag met het fotografisch vastleggen van het noorderlicht. U hebt minimaal een camera nodig waarvan u de sluitertijd apart kunt instellen. Een statief en een afstandsbediening voor uw camera helpen om tot een goed resultaat te komen. Een zelfontspanknop werkt overigens ook prima. Denk ook aan een extra accu of reservebatterijen. In koudere omstandigheden lopen deze namelijk extra snel leeg. Een fototoestel is sowieso een mooi hulpmiddel om het poollicht te ontdekken: een camera neemt het eerder waar dan een mens met het blote oog. Voordat u met Fru Amundsen naar Noorwegen vertrekt, geven we u nog meer tips zodat u eventueel vooraf thuis kunt oefenen. Des te beter kunt u van het licht genieten als het zich daadwerkelijk vertoont!

Accommodaties

Voor deze reis hebben we zeer gevarieerde accommodaties gekozen, waar we overal kunnen beschikken over 2-persoonskamers.

Kristine Moen huset, Laukvik

Het Kristine Moen huset ligt op het uiterste puntje van de Lofoten in Straumnes bij Laukvik – met het Polarlightcenter als buren waar de noorderlichtactiviteit elke dag op de voet wordt gevolgd. Het witte, houten huis ligt vrijwel direct aan de kust met vrij uitzicht in noordelijke richting en heerlijke wandelmogelijkheden in de omgeving. Kristine Moen huset is vernoemd naar een van de vorige eigenaars die er 102 jaar is geworden en het huis heeft laten ombouwen tot een vakantiehuis. In het huis, waar we vier nachten verblijven, hebben we de beschikking over 1- en 2-persoonskamers en een aantal badkamers.

Kristine Moen huset in Straumnes
Kristine Moen huset © in Straumnes

Eliassen Rorbuer, Hamnøy

In het zuiden van de Lofoten op het eiland Hamnøy staan de rorbuer van Eliassen op een schilderachtige locatie. Hier beschikken wij 3 nachten over 3 rorbuer met voldoende slaapkamers. We delen de aanwezige badkamers en zullen in een van de huisjes de woonkamer/keuken gebruiken om gezamenlijk te eten en bij elkaar te zijn.

Rorbu Hamnoy Lofoten Noorwegen
Foto: Eliassen rorbuer ©

Tjeldsundbrua Hotel, Tjeldsund

Op ongeveer 20 minuten rijden vanaf het vliegveld Evenes ligt het Tjeldsundbrua Hotel. Het hotel ligt vlakbij de bijna 1 kilometer lange brug over de zeestraat Tjeldsundet. De brug is de verbinding tussen het vaste land en Hinnøya,  het grootste eiland van Noorwegen. In het hotel beschikken alle kamers over een eigen douche en toilet.

Tjeldsund kro

Waarom reizen met Fru Amundsen

 • Kleine groepen: maximaal 7 deelnemers
 • Smullen van traditioneel Noorse gerechten
 • Ervaren reisleiding
 • Karakteristieke accommodaties
 • Interessante en afwisselende excursies
 • We vertellen over geschiedenis, natuur, cultuur en tradities
 • Duidelijkheid over de prijs
 • Aangesloten bij garantieregeling STO-Garant
Ontdek Noorwegen met Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen

Meer algemene informatie over reizen met Fru Amundsen in een kleine groep leest u hier.

Kennismaken met de Noorse keuken

Om onze gasten kennis te laten maken met Noorwegen in al zijn facetten besteden we tijdens onze reizen veel aandacht aan de Noorse cultuur en tradities. Traditioneel Noorse maaltijden zijn daar onlosmakelijk mee verbonden en wij serveren onze gasten dan ook graag echte husmannskost, het algemene begrip voor goede, degelijke en voedzame kost, gemaakt van Noorse ingrediënten.

Naast het diner zorgen wij natuurlijk ’s ochtends voor een uitgebreide Noorse ontbijttafel. Meestal maakt u dan ook zelf uw lunchpakket klaar. Als we in een accommodatie overnachten waar we niet in de gelegenheid zijn zelf de maaltijden te bereiden, maken we goede afspraken met de kok om u toch zoveel mogelijk kennis te laten maken met de Noorse husmannskost.

Wanneer we eropuit gaan nemen we vaak thermoskannen met koffie en thee mee. Dit drinken we uit onze Fru Amundsen drinkmok!

drinkkop Fru Amundsen

Dag tot Dag

De weg van koning Olav

Van Schiphol vliegt u met SAS via Oslo Gardermoen naar het vliegveld Evenes waar u wordt opgewacht door Fru Amundsen. Met een 9-persoons busje rijden we naar een restaurant vlak bij de Tjeldsundbrug voor een lichte avondmaaltijd en maken we kennis met elkaar. Na de maaltijd steken we de ruim een kilometer lange Tjeldsundbrug over van het vasteland naar het eiland Hinnøya en rijden we via de Kong Olavsveien richting Straumnes, gelegen aan de Noord-Atlantische kust. De populaire volkskoning Olav schonk zijn naam aan deze weg toen hij in 1963 het eerste stuk van de weg opende.

De komende vier nachten overnachten we in Straumnes in het Noorderlichtgasthuis Kristine Moen huset. We verwachten rond 22 uur aan te komen bij onze accommodatie waar we enthousiast worden ontvangen door Liz en Jos, onze Nederlandse gastvrouw en -heer. Als de omstandigheden gunstig zijn, gaan we deze eerste avond al op zoek naar het noorderlicht – misschien wel direct voor onze deur!

Noorderlicht, Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Kristine Moen Huset ©
Lofoten noorderlichtreis Laukvik
Kristine Moen Huset ©

Alles voor het noorderlicht

Noorderlicht, Lofoten, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©

De omgeving is een verrassing, want bij aankomst was het al donker. Na het ontbijt gaan we te voet op verkenning in de nabijheid van onze accommodatie: er staat een mooie wandeling gepland vlakbij een dam iets verderop langs de kust . De wandeling is niet moeilijk en goed te doen maar het uitzicht is fenomenaal en typisch voor de Lofoten. Natuurlijk nemen we ook een kijkje in het nabijgelegen dorpje Laukvik waardoor u een idee krijgt hoe het is om hier te wonen op deze eilandengroep boven de poolcirkel.

Het traditioneel Noorse diner wordt door de reisleiding voor u bereid waarna we om 20 uur bij de buren worden verwacht. We bezoeken het Polarlightcenter van de Nederlanders Rob Stammes en Thérèse van Nieuwenhoven. Rob en Threes zijn speciaal voor het noorderlicht in Noorwegen gaan wonen en zij delen hun kennis en enthousiasme graag met ons tijdens een lezing. U zult onder de indruk zijn van de door Rob gebouwde apparaten om alle activiteiten die met noorderlicht te maken hebben, te kunnen registreren. Maar houd uw jas bij de hand want op Robs apparatuur kunnen we direct zien of er noorderlichtactiviteit is en daarvoor gaan we natuurlijk naar buiten!

Foto: Polarlightcenter ©
Foto: Polarlightcenter ©
Herfstkleuren Lofoten Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©
Herfst op de Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Herfst op de Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

 

Het vissersdorp Henningsvær

Foto: Fru Amundsen
Gimsøy – Foto: Fru Amundsen ©

Vandaag verkennen we een stukje van de Lofoten. We nemen u bijvoorbeeld mee naar het vissersdorp Henningsvær. Natuurlijk bekijken we de plaats zelf, maar de route ernaartoe is een van de mooiste weggetjes op de Lofoten! Pas in 1981 werd dit plaatsje rechtstreeks bereikbaar via bruggen in plaats van veerboten. Het uitzicht vanaf de waterkering over de haven is een van de meest gefotografeerde locaties in dit deel van Noorwegen.

Ook is er tijd om het eiland Gimsøy te ontdekken. We maken zeker even een stop bij de uitzonderlijk mooi gelegen kerk van Gimsøy. In de geschiedenisboeken is terug te vinden dat er al vanaf 1432 sprake is van een kerk in dit gebied. Centraal op Gimsøy ligt een berg met een unieke vorm die omringd is door een beschermd natuurgebied en we laten ons verrassen door de hagelwitte zandstrandjes die we her en der zullen zien. Zeker in combinatie met de voornamelijk okergele herfstkleuren is dit eiland een bezoek meer dan waard.

Buitenkust Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Noorderlicht met volle maan Foto: Fru Amundsen ©
Noorderlicht met volle maan Foto: Fru Amundsen ©
Henningsvær, Lofoten, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©

‘Daar, een zeearend!’

Na een vroeg ontbijt rijden we vanochtend naar Svolvær: er staat een boottocht in de omgeving gepland. We varen langs de prachtige fjordenkust van de Lofoten en kunnen nu dit beroemde landschap eens vanaf een andere kant bekijken. De kans op het zien van zeearenden is in deze omgeving groot. Deze enorme vogels hebben een spanwijdte van wel 2,5 meter.

Zeearend-Lofoten-Noorwegen-Fru-Amundsen-Marjan-Spijkers
Foto: Fru Amundsen ©

Met name aan de staart kunt u zien of het een jonge vogel is: bij jonge vogels is deze bruin in plaats van wit.

’s Middags nemen we de tijd om Svolvær verder te verkennen. In en rond Svolvær zijn diverse wandelmogelijkheden. U kunt het centrum bekijken of een eindje de ruige kust volgen op het eiland Svinøya. Graag nemen wij u mee op pad in het door de berkenbladeren okergeel gekleurde landschap, waarbij we ook onze thermoskannen niet vergeten. Bij de keuze voor de route kijken we naar de actuele weersomstandigheden, wensen en mogelijkheden vanuit de groep.

’s Avonds bereidt Fru Amundsen voor u een traditioneel Noorse maaltijd. En als er kans is op een heldere hemel, gaan we ’s avonds op pad om de kans om het noorderlicht te zien zo groot mogelijk te maken. Laatste overnachting in Straumnes.

Meeuw Lofoten Noorwegen Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Meeuw op de Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Svolvær op de Lofoten Foto: Fru Amundsen ©
Svolvær op de Lofoten Foto: Fru Amundsen ©

Op bezoek bij de Vikingen

We nemen afscheid van Liz en Jos van het Kristine Moen huset en volgen in eerste instantie de E10 richting de meest zuidwestelijk gelegen eilanden van de Lofoten. In Borg bezoeken we het Lofotr Vikingmuseum.

Lofotr Vikingmuseum, Lofoten, Noorwegen
Foto: Lofotr Vikingmuseum

In de Vikingtijd moeten er verschillende grote hoofdmannenhuizen, zogeheten ‘langhuizen’, op de Lofoten hebben gestaan. In Borg werd ongeveer 500 jaar na Chr. het grootste langhuis gebouwd dat ooit in Scandinavië is ontdekt. Het deed generaties lang dienst als hoofdzetel van Vikinghoofdmannen, tot de laatste hoofdman rond het jaar 900 de Lofoten verliet en naar IJsland vertrok. In dit interessante museum bekijken we onder andere een film over hoofdman Olav Tvennumbrunni en de totstandkoming van het koninkrijk Noorwegen. De film laat ons iets meer ervaren van het leven in de Vikingtijd en in de reconstructie van het langhuis krijgen we daar een nog betere indruk van.

Natuurlijk stoppen we onderweg op mooie locaties en is er gelegenheid voor het maken van foto’s of een wandeling als u dat wilt. Onze eindbestemming van vandaag ligt op het eilandje Hamnøy. We nemen onze intrek in de gezellige huisjes van Eliassen Rorbuer.

Foto: Fru Amundsen ©
Lofotr Vikingmuseum Foto: Fru Amundsen©
Noorderlicht lofoten Laukvik Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Flakstad, Ramberg en Nusfjord

Lofoten herfstkleuren noorderlicht
Foto: Fru Amundsen ©

De omgeving van onze accommodatie is zeker een wandeling waard. Prachtige stranden en de steile bergwanden zorgen voor een imponerend uitzicht.

De Lofoten zijn naast de visserij beroemd vanwege het landschap en tijdens onze rit over de eilanden zullen we begrijpen waarom. Zowel de puntige bergen als de prachtige zandstranden hebben de Lofoten te danken aan de laatste ijstijd. Het hagelwitte strand van Ramberg en het vissersdorpje Nusfjord mogen niet op ons lijstje ontbreken. De prachtige ligging, de goed bewaarde rorbuer en de authentieke Landhandel (een soort kruidenier) maken van Nusfjord een van de bijzondere plekjes op deze toch al imposante eilanden.

Na de avondmaaltijd houden we natuurlijk de omstandigheden voor het noorderlicht in de gaten, direct bij onze accommodatie of bij een van de prachtige stranden in de nabije omgeving. Overnachting in Hamnøy.

Noorderlicht, Flakstad, Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Lofoten Ramberg Foto: Fru Amundsen ©
Ramberg Foto: Fru Amundsen ©
Nusfjord Foto: Fru Amundsen ©Lofoten
Nusfjord Foto: Fru Amundsen ©

Typisch Lofoten

Noorderlicht op de Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Vandaag richten we ons op het zuidelijkste deel van de Lofoten. We volgen de E10 langs de authentieke vissersdorpjes Reine en Å. Op de Lofoten spreekt men van de binnenkust en de buitenkust. De buitenkust is de noordwestkust langs de Noorse Zee – een kust die vaak is blootgesteld aan hevige stormen, regen en mist. Op Moskenesøy liggen de vissersdorpjes allemaal aan de oostkust waar de weersomstandigheden het gunstigst zijn, in de beschutting van hoog oprijzende kale bergen. Het uitzicht op het dorp Reine werd door Time Magazine ooit uitgeroepen tot het mooiste ter wereld.

De E10 eindigt in Å en in de omgeving van Å maken we een korte wandeling en bezoeken we het visserijmuseum. Hier ziet u hoe het drogen van arctische kabeljauw tot stokvis en het koken van de lever van de kabeljauw tot levertraan in zijn werk ging. Na dit interessante bezoek rijden we terug naar onze accommodatie op Hamnøy. De reisleiding bereidt weer een traditioneel Noorse maaltijd.

Reine, Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Fiskevaermuseum, Lofoten, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©
Hamnøy Foto: Fru Amundsen ©

 

Nog zo’n mooie wandeling!

bij Svolvær, Lofoten, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©

We pakken onze koffers in en rijden over de Kong Olavsvei naar Tjeldsund. Hopelijk hebt u voldoende geheugenkaartjes voor uw fotocamera mee, want ook vandaag komen we langs geweldige, fotogenieke plekjes, met prachtige herfstkleuren. Natuurlijk is er ook zonder fotocamera genoeg om van te genieten. U zult zien dat de buitenkust van de Lofoten nog veel meer plekjes heeft die zeker een bezoek waard zijn. We onderbreken onze rit regelmatig om rond te kijken en bij Utakleiv staat nog een mooie wandeling op het programma. Houd uw ogen open voor de zeearenden die hier hun nest hebben!

Aan het eind van de middag komen we aan bij het Tjeldsund Hotel waar we de eerste dag van onze reis het diner geserveerd kregen. Voor wie wil is er, na het diner, op enkele minuten rijden een prima locatie om een laatste keer het noorderlicht proberen te spotten.

Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©
Herfstkleuren, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

De vlucht naar huis

Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©

De reis is bijna ten einde maar hopelijk draagt u de indrukken nog lange tijd met u mee. Na het ontbijt brengen wij u naar het vliegveld Evenes waarna u met SAS naar Amsterdam vliegt (niet rechtstreeks).

Boekingsformulier