Fru Amundsen laat u tijdens haar groepsreizen graag op een bijzondere manier kennismaken met Noorwegen. Wij schrijven niet voor niets ‘ontdek Noorwegen’ achter onze bedrijfsnaam. Wij vertellen u hier graag wat onze reizen zo uniek maakt.

Ontdek Noorwegen met Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen

Een typische Fru Amundsen groepsreis heeft minimaal 6 en maximaal 7 deelnemers*. Tijdens onze kleinschalige reizen vertellen wij u graag over de Noorse geschiedenis, natuur en cultuur omdat naar onze opvatting gedegen achtergrondinformatie aanzet tot een diepere indruk en ervaring van de omgeving en de reis. Elke groepsreis van Fru Amundsen heeft 2 begeleiders. Zij vervullen de rol van reisleider, kok en chauffeur. Marjan, Desiree en Carla begeleiden zelf de groepsreizen. Regelmatig werken we ook samen met enkele enthousiaste en ervaren reisleiders.

Excursies
Met zorg kiezen wij voor excursies die gericht zijn op een nadere introductie met het land, zijn bevolking en historie, of het nu een bezoek aan een museum, een kennismaking met een rendierhouder of een actieve hondensledetocht betreft. De door ons aangeboden excursies zijn inclusief in de reissom van de groepsreis. Als voor de betreffende activiteit speciale kleding of materialen nodig zijn zoals een warme overal of sneeuwschoenen, zijn ook deze aanwezig. Daar waar nodig aarzelen wij niet om de expertise van een lokale gids in te schakelen.

Accommodatie
Fru Amundsen maakt voor haar groepsreizen zo veel mogelijk gebruik van sfeervolle en bijzondere accommodaties, veelal in authentieke stijl. Ligging, ambiance, inrichting en gastvrijheid zijn voor ons belangrijke criteria. In de accommodaties kunnen we in elk geval beschikken over 2-persoonskamers. Een uitzondering hierop zijn sommige accommodaties tijdens de wandeling langs de Pelgrimsroute tussen Oslo en Trondheim. Omdat we hier zoveel mogelijk gebruik maken van de pelgrimsaccommododaties, hebben we hier een enkele keer te maken met een slaapzolder.

Bijzondere accommodaties Noorwegen
Foto: Fru Amundsen

Er is in principe geen toeslag voor alleenreizenden, maar afhankelijk van de groepssamenstelling vragen we u wel een kamer met iemand van uw eigen geslacht te delen. Wilt u beslist een kamer voor uzelf, dan is dat, indien beschikbaar, mogelijk tegen betaling van een toeslag. Elke accommodatie heeft altijd twee of meer badkamers/douches voor gezamenlijk gebruik, waar u natuurlijk wel privé over beschikken kunt.

Maaltijden
Om onze gasten kennis te laten maken met Noorwegen in al zijn facetten besteden we tijdens onze reizen veel aandacht aan de Noorse cultuur en tradities. Traditioneel Noorse maaltijden zijn daar onlosmakelijk mee verbonden en wij serveren onze gasten dan ook graag echte husmannskost, het algemene begrip voor goede, degelijke en voedzame kost, gemaakt van Noorse ingrediënten. Hoewel vandaag de dag overal in Noorwegen etenswaren uit alle werelddelen kunnen worden gekocht, heeft de interesse voor lokale producten een enorme vlucht genomen en worden culinaire tradities in een nieuw jasje gestoken. Fru Amundsen laat u graag mee genieten van de bijzondere en verrassende Noorse keuken. Dagelijks bereiden wij uw maaltijden met verse producten. Naast het diner zorgen wij natuurlijk ’s ochtends voor een uitgebreide Noorse ontbijttafel. Meestal maakt u dan ook zelf uw lunchpakket klaar. Als we in een accommodatie overnachten waar we niet in de gelegenheid zijn zelf de maaltijden te bereiden, maken we goede afspraken met de kok om u toch zoveel mogelijk kennis te laten maken met de Noorse husmannskost.

Foto: Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen

Vervoer
Tijdens het merendeel van onze reizen maken wij gebruik van 9-persoons busjes. Omdat de bagageruimte in dergelijke busjes over het algemeen niet overdadig groot is, verzoeken wij onze gasten zo mogelijk geen gebruik te maken van grote hardschalen koffers. Zachte koffers en reistassen zijn gemakkelijker in te laden.

Prijs
Naast de bijzondere manier waarop wij invulling geven aan onze reizen, zijn we graag duidelijk over de prijs. Over het algemeen zijn daarom vervoer, accommodaties en excursies inbegrepen. De groepsreizen van Fru Amundsen zijn op basis van volpension. Dit betekent dat ontbijt, lunch en diner bij de prijs zijn inbegrepen, maar in de groepsaccommodaties ook koffie, thee, warme chocola, sap en frisdrank gedurende de hele dag en avond. En natuurlijk ontbreken taart en wafels niet! Als er beperkingen of uitzonderingen zijn over wat is inbegrepen, staat dit duidelijk bij de reissom omschreven.

Contact
Onze gasten beoordelen onze reizen met gemiddeld ruim een negen. Hier en hier leest u enkele reacties. Hebt u vragen over onze reizen? Neem dan gerust via mail of telefoon contact met ons op via info@fruamundsen.nl of 050 – 527 9850. Onze reizen kunt u boeken via het boekingsformulier dat u als link bij elke reisbeschrijving aantreft.

Hopelijk tot ziens!

Carla Joustra, Desiree Joustra & Marjan Spijkers
Fru Amundsen – ontdek Noorwegen!

* Bij wijze van uitzondering kan voor een specifieke reis het aantal deelnemers hoger of lager zijn.

ONZE GROEPSREIZEN

  • Alles
  • Algemeen
  • Groepsreizen
  • Herfst
  • Lente
  • Winter
  • Zomer
Nordmannvik, accommodatie, Noorwegen

Tromsø en de Lyngen Alpen anders

Vertrek

Prijs

Duur

pelgrim, dovrefjell

In het voetspoor van pelgrims – 16 dagen

Vertrek

Prijs

Duur

Dovrefjell, pelgrim, Olavspad, Noorwegen, Fru Amundsen

In het voetspoor van pelgrims – 12 dagen

Vertrek

Prijs

Duur

De wereld van Peer Gynt

Vertrek

Prijs

Duur

Rondom de Nærøyfjord

Vertrek

Prijs

Duur

Rondane

Fotografiereis Dovrefjell & Rondane

Vertrek

Prijs

Duur

noorderlicht winter nyksund

Fotografiereis Vesterålen

Vertrek

Prijs

Duur

Potvis Andoya Noorwegen Copyright Fru Amundsen

Winterlicht & Walvissen

Vertrek

Prijs

Duur

Wondere Wereld van het Noorderlicht

Vertrek

Prijs

Duur

Noorderlicht Tromso, Noorwegen, Fru Amundsen

Tromsø en de Lyngen Alpen

Vertrek

Prijs

Duur

Hillebrand Breuker Gratangen, Noord-Noorwegen

Fotografiereis Lofoten

Vertrek

Prijs

Duur

Noorderlicht Kvalnesbrygga Vesteralen Noorwegen

Winters Vesterålen

Vertrek

Prijs

Duur

Gargia Fjellstue, Finnmark Foto Fru Amundsen ©

Winteravontuur Finnmark

Vertrek

Prijs

Duur

Foto: Joern Tomter www.nordnorge.com

Samisch paasfestival

Vertrek

Prijs

Duur

Nærøyfjord, Noorwegen

Proef de Lente!

Vertrek

Prijs

Duur

Land van 8 jaargetijden

Vertrek

Prijs

Duur

Ontdek 70° Noord

Vertrek

Prijs

Duur

Foto: Fru Amundsen ©

Auroragroen & Okergeel

Vertrek

Prijs

Duur

Noorderlicht, Lofoten, Noorwegen

Het geheim van de Lofoten

Vertrek

Prijs

Duur