• Zondag 22 september 2019
 • 9 dagen
 • Amsterdam – Oslo – Evenes v.v.
 • Noorderlicht, herfstkleuren, visserdorpjes en prachtige zand- en kiezelstranden
 • Volgeboekt! Stuur ons een mail op info@fruamundsen.nl als u belangstelling hebt voor deze reis in 2020.
 • Vanaf € 2.249,- p.p.

8-daagse noorderlichtreis naar de Lofoten in herfstpracht – vernieuwd programma!

‘Het best bewaarde geheim van de Lofoten’. Zo omschrijft de lokale bevolking de periode in de herfst als de dagen korter worden en de nachten kouder. Het op zich al fantastische landschap tooit zich met vlammende herfstkleuren. Het blad aan de bomen kleurt okergeel, bessen worden knaloranje en mossen scharlakenrood. In heldere nachten danst het noorderlicht – in verschillende tinten groen, maar ook rood, wit, blauw of paars te midden van duizenden sterren.

Boottocht langs de kust, Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Van zondag 22 tot en met maandag 30 september 2019 organiseert Fru Amundsen een prachtige 9-daagse noorderlichtreis naar de Lofoten, een eilandengroep ten noorden van de poolcirkel. Een reis met overdag schitterende herfstkleuren en ’s avonds is het alweer donker genoeg om, als het er is, poollicht te kunnen zien. Tijdens het Geheim van de Lofoten bezoeken we ook het zuidelijke, meest ruige deel van de Lofoten met onder meer het vissersdorp Reine, omringd door een adembenemend berglandschap – volgens Time Magazine een van de mooiste uitzichten op aarde. We verkennen de Lofoten al wandelend en gaan per boot op zoek naar zeearenden. Natuurlijk maakt u kennis met de geschiedenis van de Lofotenvisserij en de Vikingen.

Lofoten

De eilandengroep Lofoten bestaat uit circa tachtig bewoonde eilanden, is ongeveer even groot als de provincie Utrecht en vormt een reisdoel dat zijn gelijke niet kent. De hoog oprijzende bergwanden met de spitse toppen, de rode houten huisjes op palen in de zee (‘rorbuer’), de schilderachtig gelegen vissersdorpjes als Reine, Henningsvær en Nusfjord, de verrassende stranden: je raakt hier niet uitgekeken! Al eeuwenlang worden kunstenaars en natuurliefhebbers geïnspireerd door deze sprookjesachtige omgeving.

Lofoten Noorderlicht vlak na zonsondergang Foto: Fru Amundsen ©
Noorderlicht vlak na zonsondergang Foto: Fru Amundsen ©

Noorderlicht

Poollicht, op het noordelijk halfrond noorderlicht genoemd, is een natuurverschijnsel dat zijn oorsprong vindt in zonneactiviteit. Noorderlicht is op bepaalde breedtegraden vrijwel elke avond in meer of mindere mate aanwezig. Het is echter afhankelijk van weer en locatie of het daadwerkelijk te zien zal zijn. Door rekening te houden met de omstandigheden wordt de kans op het waarnemen van het noorderlichtspektakel echter aanzienlijk vergroot. Is er ook noorderlicht in de herfst? Jazeker! De zogenaamde poollichtovaal (een zone rond de noordpool waar vrijwel altijd poollichtactiviteit is) ligt ’s avonds boven de Lofoten. Zodra het aan het eind van de zomer weer donker genoeg wordt, zou het noorderlicht weer te zien kunnen zijn. Desondanks blijft poollicht een natuurverschijnsel dat zich niet laat regisseren. Meer over noorderlicht en de Lofoten in de herfst leest u hier.

Noorderlicht zien

Het noorderlicht met het blote oog kunnen zien en ervaren is onze wens voor al onze gasten en tijdens meer dan 95% van onze noorderlichtreizen is dat de afgelopen jaren gelukt. Noorderlicht zien is één, het fotograferen ervan is twee en is een droom van vele (hobby)fotografen en reizigers. Als u dat wilt helpt Fru Amundsen u graag met het fotografisch vastleggen van het noorderlicht. Voordat u met Fru Amundsen naar Noorwegen vertrekt, geven we u volop tips zodat u eventueel vooraf thuis kunt oefenen. Des te beter kunt u van het licht genieten als het zich daadwerkelijk vertoont!

Kleurrijke Noorse herfst

Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©

Begin september begint de natuur langzaam te verkleuren, van zomergroen naar scharlakenrood, okergeel en warm oranje. Kortere dagen en koudere nachten zijn voor veel struiken en bomen een signaal om van kleur te veranderen, waardoor ook de eilandengroep Lofoten zich in prachtig goudgeel en oranje tooit. Meer over het ontstaan van herfstkleuren leest u op deze site in het menu ‘Ontdek‘.

De Lofoten profiteren van de Warme Golfstroom en over het algemeen wordt het hier niet extreem koud. Om de kans om noorderlicht te zien zo groot mogelijk te maken, zullen we bij helder weer enkele keren ’s avonds op pad gaan. De temperatuur kan in de avonduren aanzienlijk dalen zodat we u adviseren om warme kleding mee te nemen en die in laagjes te dragen. Overdag kan in dit jaargetijde de temperatuur nog heel aangenaam zijn, hoewel een vroege stevige herfststorm ook tot de mogelijkheden behoort.

De activiteiten

Hamnøy, Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Deze reis hebben we alle tijd om de ruige natuur en interessante cultuur van de Lofoten te ontdekken. We verlaten regelmatig de doorgaande weg om een wandeling te maken, iets te bekijken en/of te fotograferen als u dat leuk vindt. Zo bezoeken we verrassende zand- en kiezelstranden, maar ook authentieke vissersdorpjes als Reine, Hamnøy, Nusfjord en Henningsvær. We bezoeken het Polarlightcenter, het Lofotr Vikingmuseum en het visserijmuseum in Å. De bijzondere kustlijn van de Lofoten bekijken we ook vanaf het water. In deze omgeving hebben veel zeearenden hun nest en we hopen deze enorme vogels van dichtbij te kunnen waarnemen. De wandelingen tijdens deze reis zijn niet zwaar en voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Zodra het donker wordt, wordt het tijd voor het noorderlicht. Als de omstandigheden gunstig zijn, gaan we ’s avonds op pad om de kans om dit bijzondere natuurverschijnsel te kunnen zien, zo groot mogelijk te maken.

De accommodaties

Straumnes/Laukvik

De accommodaties voor deze reis zijn beiden zeer bijzonder. Het Kristine Moen huset ligt op het uiterste puntje van de Lofoten in Straumnes bij Laukvik – met het Polarlightcenter als buren waar de noorderlichtactiviteit elke dag op de voet wordt gevolgd. Het witte, houten huis ligt vrijwel direct aan de kust met vrij uitzicht in noordelijke richting en heerlijke wandelmogelijkheden in de omgeving. Kristine Moen huset is vernoemd naar een van de vorige eigenaars die er 102 jaar is geworden en het huis heeft laten ombouwen tot een vakantiehuis. In het huis, waar we vier nachten verblijven, hebben we de beschikking over 1- en 2-persoonskamers met privé-badkamer.

Pastorie Flakstad op de Lofoten Foto: Fru Amundsen ©
Pastorie Flakstad op de Lofoten Foto: Fru Amundsen ©

Flakstad

In Flakstad verblijven we drie nachten in de romantisch ingerichte voormalige pastorie. Het mooi gerenoveerde gebouw beschikt over zeven slaapkamers en twee badkamers voor gemeenschappelijk gebruik. Hoewel het witte, houten huis van buiten statig maar eenvoudig oogt, is het van binnen smaakvol ingericht. Elke slaapkamer heeft zijn eigen stijl; dit is zo’n locatie waar het de moeite is om foto’s te maken van het interieur. Vanuit het huis hebben we uitzicht op de naastgelegen rode, houten kerk met typische toren, de zee en op de bergen.

Bjerkvik

De laatste nacht verblijven we dichter in de buurt van het vliegveld, in een lokaal populair hotel in Bjerkvik met 2-persoonskamers met een eigen badkamer. Dit hotel ligt aan de oever van Ofotfjord met uitzicht op Narvik. Beide groepsaccommodaties beschikken over een gezamenlijke ruimte en een eetkamer waar we kunnen genieten van heerlijke, Noorse maaltijden. Alle accommodaties tijdens deze reis liggen in de directe nabijheid van de zee of een fjord.

De overnachtingen en ook de maaltijden zijn bij de groepsreizen van Fru Amundsen inclusief. Er is in principe geen toeslag voor alleenreizenden, maar afhankelijk van de groepssamenstelling vragen we u wel een kamer met iemand van uw eigen geslacht te delen. Wilt u beslist een kamer voor uzelf, dan is dat, tijdens deze reis mogelijk tegen betaling van een toeslag en op basis van beschikbaarheid. Meer algemene informatie over reizen met Fru Amundsen in een kleine groep leest u hier.

Het onderstaande programma is onder voorbehoud van weer en andere onvoorziene omstandigheden.

Hoogtepunten

 • Noorderlichtexcursies
 • Bezoek en lezing Polarlightcenter
 • Schitterende herfstkleuren
 • Boottocht langs de kust van de Lofoten
 • Wandelen op de Lofoten
 • Lofotr Vikingmuseum
 • Visserijmuseum in Å
 • Karakteristieke vissersdorpjes als Henningsvær, Nusfjord en Reine
 • Prachtige zand- en kiezelstranden, bijvoorbeeld bij Flakstad en Utakleiv
 • Interessante informatie over lokale geschiedenis, gewoonten en gebruiken
 • Traditioneel Noorse maaltijden

Deze reis vindt plaats met een minimum van 6 en een maximum van 7 deelnemers.
Let op! Deze reis is te boeken tot circa 4 weken voor vertrek tenzij het minimum aantal deelnemers is bereikt.

Prijsinformatie

€ 2.249,- per persoon, inclusief excursies ter waarde van ruim € 300,-

Exclusief €20 boekingskosten

Inbegrepen

 • Retourvluchten Amsterdam-Oslo en Oslo-Evenes met SAS, inclusief 8 kg handbagage en 23 kg ruimbagage, in de klasse voor het laagste tarief. Voor andere klassen geldt een toeslag
 • 8 overnachtingen
 • Vervoer in Noorwegen
 • Volpension (ontbijt, lunchpakket en diner): vanaf een lichte avondmaaltijd op dag 1 t/m het ontbijt op dag 9. Er wordt traditioneel Noors voor u gekookt.
 • Koffie, thee (ook onderweg) en frisdrank in de groepsaccommodaties
 • Excursies en entrees zoals beschreven in het programma en onder ‘Hoogtepunten’
 • Begeleiding door ervaren reisleiding
 • STO-reisgarantie

Niet inbegrepen

 • Overige drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten à € 20,-

Naar mate de vertrekdatum dichterbij komt, bestaat de kans dat er geen vliegtickets in de goedkoopste boekingsklasse meer beschikbaar zijn. Mocht dit het geval zijn, dan nemen wij in verband met de toeslag eerst contact met u op, voordat uw boeking definitief wordt.

Kristine Moen huset in Straumnes
Kristine Moen huset in Straumnes

De weg van koning Olav

Van Schiphol vliegt u met SAS via Oslo Gardermoen naar het vliegveld Evenes waar u wordt opgewacht door Fru Amundsen. Met een 9-persoons busje rijden we naar een restaurant dat vlakbij de Tjeldsundbrug ligt voor een lichte avondmaaltijd en maken we kennis met elkaar.. Na de maaltijd steken we de ruim een kilometer lange Tjeldsundbrug over van het vasteland naar het eiland Hinnøya en rijden we via de Kong Olavsveien richting Straumnes, gelegen aan de Noord-Atlantische kust. De populaire volkskoning Olav schonk zijn naam aan deze weg toen hij in 1963 het eerste stuk van de weg opende.

De komende vier nachten overnachten we in Straumnes in het Noorderlichtgasthuis Kristine Moen huset. We verwachten rond 22 uur aan te komen bij onze accommodatie waar we enthousiast worden ontvangen door Liz en Jos, onze Nederlandse gastvrouw en -heer. Als de omstandigheden gunstig zijn, gaan we deze eerste avond al op zoek naar het noorderlicht – misschien wel direct voor onze deur!

Noorderlicht, Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Kristine Moen huset in Straumnes
Kristine Moen huset in Straumnes
Kristine Moen huset in Straumnes
Kristine Moen huset in Straumnes

Alles voor het noorderlicht

Noorderlicht, Lofoten, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©

Uw omgeving is een verrassing, want bij aankomst was het al donker. Na het ontbijt verkennen we de omgeving vanochtend al wandelend: er staat een mooie wandeling gepland vlakbij een dam die hier in de buurt ligt. De wandeling is niet moeilijk en goed te doen maar het uitzicht is fenomenaal en typisch voor de Lofoten. Natuurlijk nemen we ook een kijkje in het nabijgelegen dorpje Laukvik waardoor u een idee krijgt hoe het is om hier te wonen op deze eilandengroep boven de poolcirkel.

Het traditioneel Noorse diner wordt door de reisleiding voor u bereid waarna we om 20 uur bij de buren worden verwacht. We bezoeken het Polarlightcenter van de Nederlanders Rob Stammes en Thérèse van Nieuwenhoven. Rob en Threes zijn speciaal voor het noorderlicht in Noorwegen gaan wonen en zij delen hun kennis en enthousiasme graag met ons tijdens een lezing. U zult onder de indruk zijn van de door Rob gebouwde apparaten om alle activiteiten die met noorderlicht te maken hebben, te kunnen registreren. Maar houd uw jas bij de hand want op Rob’s apparatuur kunnen we direct zien of er noorderlichtactiviteit is en daarvoor gaan we natuurlijk naar buiten! We verblijven in Straumnes.

Foto: Polarlightcenter ©
Foto: Polarlightcenter ©
Herfstkleuren Lofoten Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©
Herfst op de Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Herfst op de Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Het vissersdorp Henningsvær

Foto: Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Vandaag verkennen we een stukje van de Lofoten. We nemen u bijvoorbeeld mee naar het vissersdorp Henningsvær. Natuurlijk bekijken we de plaats zelf, maar de route er naartoe is een van de mooiste weggetjes op de Lofoten! Pas in 1981 werd dit plaatsje rechtstreeks bereikbaar via bruggen in plaats van veerboten. Het uitzicht vanaf de waterkering over de haven is een van de meest gefotografeerde locaties in dit deel van Noorwegen.

Ook is er tijd om het eiland Gimsøy te ontdekken. We maken zeker even een stop bij de uitzonderlijk mooi gelegen kerk van Gimsøy. In de geschiedenisboeken is terug te vinden dat er al vanaf 1432 sprake is van een kerk in dit gebied. Centraal op Gimsøy ligt een berg met een unieke vorm die omringd is door een beschermd natuurgebied en we laten ons verrassen door de hagelwitte zandstrandjes die we her en der zullen zien. Zeker in combinatie met de voornamelijk okergele herfstkleuren is dit eiland een bezoek meer dan waard.

Ook vanavond houden we de noorderlichtmeters en de weersvoorspellingen in de gaten en proberen we het noorderlicht te zien. Overnachting in Straumnes.

Buitenkust Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Noorderlicht met volle maan Foto: Fru Amundsen ©
Noorderlicht met volle maan Foto: Fru Amundsen ©
Henningsvær, Lofoten, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©

Zeearend-Lofoten-Noorwegen-Fru-Amundsen-Marjan-Spijkers
Foto: Fru Amundsen ©

‘Daar, een zeearend!’

Na een vroeg ontbijt rijden we vanochtend naar Svolvær. Ter plaatse starten we met een fotopresentatie over de natuur en het dierenleven in dit subarctische gebied. Vervolgens gaan we aan boord van een gerenoveerde, traditionele vissersboot en varen we langs de indrukwekkende fjordenkust van de Lofoten. De kans op het zien van zeearenden is hier groot! Met name aan de staart kunt u zien of het een jonge vogel is: bij jonge vogels is deze bruin in plaats van wit. Er is een ruimte benedendeks waar u zelf een kop koffie of thee kunt nemen. Tevens wordt een vissoep geserveerd.

’s Middags nemen we de tijd om Svolvær verder te verkennen. In en rond Svolvær zijn diverse wandelmogelijkheden. U kunt het centrum bekijken of een eindje de ruige kust volgen op het eiland Svinøya. Graag nemen wij u mee op pad in het door de berkenbladeren okergeel gekleurde landschap, waarbij we ook onze thermoskannen niet vergeten. Bij de keuze voor de route kijken we naar de actuele weersomstandigheden en wensen en mogelijkheden vanuit de groep. ’s Avonds bereidt Fru Amundsen voor u een traditioneel Noorse maaltijd. En als er kans is op een heldere hemel, gaan we ’s avonds op pad om de kans om het noorderlicht te zien zo groot mogelijk te maken. Laatste overnachting in Straumnes.

Meeuw Lofoten Noorwegen Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Meeuw op de Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Svolvær op de Lofoten Foto: Fru Amundsen ©
Svolvær op de Lofoten Foto: Fru Amundsen ©

Lofotr Vikingmuseum, Lofoten, Noorwegen
Foto: Lofotr Vikingmuseum

Op bezoek bij de Vikingen

We nemen afscheid van Liz en Jos van Kristine Moen huset en volgen in eerste instantie de E10 richting de meest zuidwestelijk gelegen eilanden van de Lofoten voor een nadere verkenning. In Borg bezoeken we het Lofotr Vikingmuseum. In de Vikingtijd moeten er verschillende grote hoofdmannenhuizen, zogeheten ‘langhuizen’, op de Lofoten hebben gestaan. In Borg werd ongeveer 500 jaar na Chr. het grootste langhuis gebouwd dat ooit in Scandinavië is ontdekt. Het deed generaties lang dienst als hoofdzetel van Vikinghoofdmannen, tot de laatste hoofdman rond het jaar 900 de Lofoten verliet en naar IJsland vertrok. In dit interessante museum bekijken we onder andere een film over hoofdman Olav Tvennumbrunni en de totstandkoming van het koninkrijk Noorwegen. De film laat ons iets meer ervaren van het leven in de Vikingtijd en in de reconstructie van het langhuis krijgen we daar een nog betere indruk van.

Natuurlijk stoppen we onderweg op mooie locaties en is er gelegenheid voor het maken van foto’s of een wandeling als u dat wilt. Onze eindbestemming van vandaag ligt in het gehucht Flakstad waar we onze intrek nemen in de voormalige pastorie, vlak bij het bijzondere kerkje. Deze locatie is bijzonder geschikt voor het waarnemen van het noorderlicht omdat er vrij zicht is op het noorden. Het nabijgelegen zandstrand biedt hiervoor talloze mogelijkheden.

Lofotenvisserij, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Pastorie bij de kerk in Flakstad, Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Noorderlicht op de Lofoten Foto: Fru Amundsen ©
Noorderlicht op de Lofoten Foto: Fru Amundsen ©

Flakstad, Ramberg en Nusfjord

Het strand bij Flakstad, Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Het strand bij Flakstad Foto: Fru Amundsen ©

De omgeving van onze accommodatie is zeker een wandeling waard. De rode houten kerk van Flakstad staat op een locatie die te maken heeft met heftige weersomstandigheden. Al eeuwen beukt de wind vanaf de Noorse zee op de muren van de kerk en dit natuurgeweld wordt nog eens versterkt door valwinden die door de steile bergwanden worden veroorzaakt. In 1874 vernielde een orkaan de kerktoren welke later is hersteld. De steile bergwanden zorgen voor een imponerend uitzicht.

De Lofoten zijn naast de visserij beroemd vanwege het landschap en tijdens onze rit over de eilanden zullen we begrijpen waarom. Het hagelwitte strand van Ramberg en het vissersdorpje Nusfjord mogen niet op ons lijstje ontbreken. De prachtige ligging, de goed bewaarde rorbuer en de authentieke Landhandel (een soort kruidenier) maken van Nusfjord een van de bijzondere plekjes op deze toch al imposante eilanden.

We overnachten weer in Flakstad en als ’s avonds onverhoopt het noorderlicht zich niet vertoont dan maken we het koselig binnenshuis met een knisperend houtblok in de kachel.

Noorderlicht, Flakstad, Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Lofoten Ramberg Foto: Fru Amundsen ©
Ramberg Foto: Fru Amundsen ©
Nusfjord Foto: Fru Amundsen ©Lofoten
Nusfjord Foto: Fru Amundsen ©
Nusfjord Foto: Fru Amundsen © Lofoten
Nusfjord Foto: Fru Amundsen ©

Typisch Lofoten

Noorderlicht op de Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Vandaag richten we ons op het zuidelijkste deel van de Lofoten. We volgen de E10 langs de authentieke vissersdorpjes Hamnøy, Reine en Å. Op de Lofoten spreekt men van de binnenkust en de buitenkust. De buitenkust is de noordwestkust langs de Noorse Zee – een kust die vaak is blootgesteld aan hevige stormen, regen en mist. Op Moskenesøy liggen de vissersdorpjes allemaal aan de oostkust waar de weersomstandigheden het gunstigst zijn, in de beschutting van hoog oprijzende kale bergen. Het uitzicht op het dorp Reine werd door Time Magazine ooit uitgeroepen tot het mooiste ter wereld.

De E10 eindigt in Å en in de omgeving van Å maken we een korte wandeling en bezoeken we het visserijmuseum. Hier ziet u hoe het drogen van arctische kabeljauw tot stokvis en het koken van de lever van de kabeljauw tot levertraan in zijn werk ging. Na dit interessante bezoek rijden we terug naar onze accommodatie in Flakstad. De reisleiding bereidt weer een traditioneel Noorse maaltijd en hopelijk worden we vanavond (nogmaals?) getrakteerd op noorderlicht.

Reine, Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Fiskevaermuseum, Lofoten, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©
Hamnøy, Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Nog zo’n mooie wandeling!

bij Svolvær, Lofoten, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©

We pakken onze koffers in en rijden over de Kong Olavsvei naar Bjerkvik. Hopelijk hebt u voldoende geheugenkaartjes voor uw fotocamera mee, want ook vandaag komen we langs geweldige, fotogenieke plekjes, voorzien van prachtige herfstkleuren. Natuurlijk is er ook zonder fotocamera genoeg om van te genieten. U zult zien dat de buitenkust van de Lofoten nog veel meer plekjes heeft die zeker een bezoek waard zijn. We onderbreken onze rit regelmatig om rond te kijken en bij Utakleiv staat nog een mooie wandeling op het programma. Houd u ogen open voor de zeearenden die hier hun nest hebben!

Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Bjerkvik, gelegen aan de Ofotfjord. Voor wie wil is er, na het diner, op enkele minuten rijden een prima locatie om een laatste keer het noorderlicht proberen te spotten.

Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©
Herfstkleuren, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©
Herfstkleuren, Vesterålen, Noorwegen
Foto: Fru Amundsen ©

De vlucht naar huis

Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©

De reis is bijna ten einde maar hopelijk draagt u de indrukken nog lange tijd met u mee. Na het ontbijt brengen wij u naar het vliegveld Evenes waarna u met SAS eerst naar Oslo en vervolgens naar Amsterdam vliegt.

Boekingsformulier