Waarom een individuele reis boeken bij Fru Amundsen?

Fru Amundsen laat u graag op een bijzondere manier kennismaken met Noorwegen. Wij schrijven niet voor niets ‘ontdek Noorwegen’ achter onze bedrijfsnaam. Wij vertellen u hier graag wat onze individuele reizen zo uniek maakt.

Noorwegenspecialist

Fru Amundsen is een echte Noorwegenspecialist en heeft uitsluitend Noorwegen als bestemming. Wij laten u graag kennismaken met de Noorse geschiedenis, natuur en cultuur omdat naar onze opvatting interessante achtergrondinformatie aanzet tot een diepere indruk en ervaring van de omgeving en de reis. ‘Fru’ is Noors voor ‘mevrouw’, ‘Amundsen’ verwijst naar de Noorse ontdekkingsreiziger.

Noorse keuken

Om onze gasten het echte Noorwegen te laten ontdekken is ook bij onze individuele reizen een kennismaking met de Noorse keuken onderdeel van de reis. Afhankelijk van de bestemming en accommodatie zijn een of meer traditioneel Noorse maaltijden inbegrepen. In Noorwegen noemt men dit husmannskost, het algemene begrip voor goede, degelijke en voedzame kost, gemaakt van Noorse ingrediënten. U krijgt een uniek Fru Amundsen receptenboekje mee zodat u zelf een traditioneel Noorse maaltijd kunt bereiden tijdens uw reis.

Reizen aan de hand van een thema

In onze reizen proberen we speciale thema’s op te nemen zoals bijvoorbeeld noorderlicht, herfstkleuren, Samische cultuur of Peer Gynt. Zo organiseren we ook individuele wandelreizen langs het Olavspad – de oude pelgrimsroute van Oslo naar Trondheim.

Uitgebreide informatie

Bij al onze individuele reizen ontvangt u veel informatie over het land, de cultuur en de tradities van Noorwegen. Natuurlijk krijgt u ook tips mee voor activiteiten ter plaatse. Wij informeren u op verschillende manieren; via onze uitgebreide reisinformatie en via onze persoonlijke filmpjes. Bij reizen in de zomer en herfst naar de eilandengroepen Lofoten en Vesterålen ontvangt u een wandelgids met 50 fantastisch wandelingen.

Tijd om te genieten

Wij willen onze gasten gelegenheid geven om Noorwegen op een rustige manier te ontdekken en te beleven. Daarom vindt u bij ons reizen met een rustig reistempo en beperkt tot een relatief klein gebied zodat u niet elke dag een lange afstand hoeft af te leggen. Het is onze ervaring dat een vakantie op deze manier tot een intensere beleving leidt.

Met zorg uitgekozen excursies

Met zorg kiezen wij voor excursies die gericht zijn op een nadere introductie met het land, zijn bevolking en historie. Of het nu een bezoek aan een museum, een kennismaking met een rendierhouder of een actieve hondensleetocht betreft. Als voor de betreffende activiteit speciale kleding of materialen nodig zijn zoals een warme overall of sneeuwschoenen, zijn ook deze aanwezig. Daar waar nodig aarzelen wij niet om de expertise van een lokale gids in te schakelen.

Sfeervolle en bijzondere accommodaties

Fru Amundsen maakt voor haar reizen zo veel mogelijk gebruik van sfeervolle en bijzondere accommodaties, veelal in authentieke stijl. Ligging, ambiance, inrichting en gastvrijheid zijn voor ons belangrijke criteria. In de accommodaties zijn in elk geval 2-persoonskamers beschikbaar. Een uitzondering hierop zijn accommodaties tijdens de wandeling langs de pelgrimsroute tussen Oslo en Trondheim. Omdat we hier zoveel mogelijk gebruik maken van de pelgrimsaccommodaties kan het voorkomen dat een slaapruimte door meerdere personen wordt gedeeld.

Duidelijkheid over de prijs

Wij zijn graag duidelijk over de prijs. Over het algemeen zijn accommodaties en genoemde excursies inbegrepen. Noorwegen is een dure bestemming en zo weet u precies waar u aan toe bent. Voor onze individuele reizen zijn vliegtickets niet standaard inbegrepen.

Huurauto

Bij het merendeel van onze individuele reizen is het mogelijk om ter plaatse een auto te huren. Daarvoor is het noodzakelijk dat u over een eigen creditcard beschikt, op naam van de chauffeur. Vanwege de snel wisselende prijzen is een huurauto niet standaard inbegrepen bij onze prijzen maar wij brengen u graag een offerte uit.

Garantieregeling

Reisorganisaties die pakketreizen verkopen, zoals Fru Amundsen, moeten volgens de wet aangesloten zijn bij een garantieregeling die ervoor zorgt dat u als reiziger ervan verzekerd bent dat uw reisgeld veilig is. Fru Amundsen maakt gebruik van STO Garant. Bij STO Garant betaalt u als reiziger niet rechtstreeks aan de organisator van uw boeking, maar aan een derdengeldenrekening. Het bedrag wordt hier gewaarborgd totdat uw pakketreis afgelopen is. Meer informatie: https://sto-garant.nl/reizigers

Reviews

Onze gasten beoordelen onze reizen met gemiddeld ruim een negen. In de kaders op deze pagina vindt u enkele reacties.

Wij stellen feedback van onze gasten zeer op prijs.

Boeking

Onze reizen kunt u boeken via het boekingsformulier dat u bij elke reisbeschrijving aantreft. Op het boekingsformulier vult u de door u gewenste vertrekdatum in. Wij controleren dan de beschikbaarheid van de accommodaties en activiteiten. Wilt u de reis aanpassen aan uw eigen wensen? Geef dat dan aan op het boekingsformulier of neem telefonisch of per mail contact met ons op. In geval van autohuur is de prijs op aanvraag. Een boeking is definitief als u akkoord gaat met de totaalprijs.

Contact

Hebt u vragen over onze reizen? Neem dan gerust via mail of telefoon contact met ons op via info@fruamundsen.nl of 050 – 527 9850.

Hopelijk tot ziens!Foto: Fru Amundsen ©

Carla Joustra, Desiree Joustra & Marjan Spijkers
Fru Amundsen – ontdek Noorwegen!

ONZE INDIVIDUELE REIZEN

10 dagen langs het Olavspad - van Oppdal naar Trondheim

10 dagen langs het Olavspad – van Oppdal naar Trondheim

Vertrek

Prijs

Duur

Nidaroskathedraal in Trondheim pelgrim

14 dagen langs het Olavspad – van Dovre naar Trondheim

Vertrek

Prijs

Duur

wegwijzer pelgrimsroute

Vertrek

Prijs

Duur