• Zondag 2 september 2018
 • 11 dagen
 • Amsterdam – Oslo – Alta
 • Alta – Oslo – Kopenhagen –  Amsterdam
 • Groepsreis: Noordkaap, Samische cultuur & noorderlicht
 • Volgeboekt!
 • Vanaf € 2.399,- p.p.

Op reis door het land van de Samen!

Johan-Wildhagen-Visit-Norway

Nieuw in ons programma is deze bijzondere 11-daagse reis die plaatsvindt van zondag 2 tot en met woensdag 12 september 2018. U bezoekt de Noordkaap – voor velen een markant punt waar je eens geweest moet zijn. Maar wist u dat de natuur hier in het Hoge Noorden van een adembenemende schoonheid is? Van oudsher wonen er Samen in het gebied van deze reis – we zullen dan ook uitgebreid en op een originele manier kennismaken met de Samische cultuur. In deze periode is de natuur getooid in herfsttinten en ’s avonds is het alweer donker genoeg om het poollicht te kunnen zien. Deze noorderlichtreis wordt uitgevoerd met maximaal 7 deelnemers en met deskundige reisleiding.

Finnmark

Finnmark – de noordelijkste provincie van Noorwegen – is letterlijk het ‘land van de Samen’. Finner is de oude benaming voor de oerbevolking van Scandinavië, mark betekent land of grondgebied. Zelf noemen de Samen hun leefgebied Sápmi en dit beslaat een groot deel van het Scandinavisch schiereiland: het noordelijke deel van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland.

De Samen waren van oorsprong jagers (jacht en visserij) en verzamelaars. Ze woonden niet het hele jaar op één plek maar verbleven op plaatsen waar ze toegang hadden tot voedsel. Dit betekent dat er vaak ook sprake was van seizoensgebonden nederzettingen, waar in bepaalde jaargetijden gebruik gemaakt werd van de natuurlijke rijkdommen.

Dit leven van en met de natuur is gebaseerd op een jaarlijkse cyclus van 8 jaargetijden. Elk jaargetijde brengt eigen activiteiten en werkzaamheden met zich mee.
September is de periode van de zomerherfst. De rendierkuddes bevinden zich nu nog op de zomerweiden aan de kust, maar de herders zijn al bezig met de voorbereiding van de najaarstrek. Voor de kerst zijn de dieren terug in het winterweidegebied in de omgeving van Karasjok en Kautokeino.

De reis in vogelvlucht

Onze rondreis door Finnmark voert ons eerst door het binnenland waar we ons onderdompelen in de Samische cultuur. We beginnen de reis in de omgeving van Alta. Vanuit Gargia wandelen we de hoogvlakte op en met een traditionele houten rivierboot varen we naar de beroemde Alta stuwdam en de kloof Sautso. Vervolgens bezoeken we de Samische dorpen Kautokeino en Karasjok en rijden daarna naar de kust. Langs de oever van de Porsangerfjord bereiken we het eiland Magerøy met op het noordelijkste punt het Noordkaapplateau. Van daaruit reizen we terug naar Alta, maar niet voordat we de prachtige toeristische route naar Havøysund hebben verkend.

Noordkaap

Het landschap aan de kust van Noord-Noorwegen is weids, kaal en indrukwekkend mooi. De Noordkaap  spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding van reislustige toeristen. Francesco Negri, een Italiaanse priester zou in 1664 de eerste toerist op de Noordkaap zijn geweest. De brieven die hij tijdens zijn reis heeft geschreven zijn gebundeld in het boek Viaggio Settentrionade. Over de Noordkaap schreef hij:

Noordkaap

Hier sta ik op de Noordkaap, op het uiterste puntje van Finnmark,
aan het eind van de wereld.
Waar de wereld ophoudt,
houdt ook mijn nieuwsgierigheid op,
en keer ik tevreden terug naar huis.

Herfstkleuren en noorderlicht

Zo hoog in het noorden van Noorwegen tooit het landschap zich al begin september in vlammende herfstkleuren. Het blad aan de bomen kleurt okergeel, bessen worden knaloranje en mossen scharlakenrood. In heldere nachten danst het noorderlicht – in verschillende tinten groen, maar ook rood, wit, blauw of paars te midden van duizenden sterren. In een strakke baan langs de hemel of in bizarre figuren die onophoudelijk van vorm veranderen.

Excursies

In Alta bezoeken we het interessante Alta Museum. De velden met rotstekeningen bij dit museum zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Natuurlijk nemen we ook een kijkje in de nieuwe Noorderlichtkathedraal. We verkennen de natuur rond Gargia te voet en met een traditionele rivierboot varen we naar de grote stuwdam in de Altarivier. In Masi bezoeken we een Samische rendierhouder; hij vertelt ons graag over de geschiedenis en cultuur van zijn volk.
In Kautokeino en Karasjok dompelen we ons onder in de Samische cultuur. We bezoeken het Samisch parlement, Samische musea en de beroemde zilversmid Juhls Silver Gallery.
Op het Noordkaapeiland ontdekken we de pittoreske vissersdorpjes en natuurlijk het beroemde Noordkaapplateau. Net als in de tijd voordat de weg naar de Noordkaap was aangelegd, varen we eerst met een boot naar Hornvika en klimmen we vervolgens naar het plateau.

Sautso © Bjørn Christian Tørrissen

Accommodaties

Voor deze reis hebben we enkele zeer gevarieerde accommodaties gekozen, waar we overal kunnen beschikken over 2-persoonskamers. We verblijven de eerste 4 nachten in Gargia Fjellstue, een in de bossen gelegen authentiek kleinschalig berghotel met enkele bijgebouwen. Onze gezellige hytte is een van de bijgebouwen. Alle kamers hebben een eigen douche en toilet. In Karasjok nemen we onze intrek in 2 huisjes met in totaal 5 2-persoonsslaapkamers. De badkamers zijn hier voor gemeenschappelijk gebruik. In het grootste huis gebruiken we gezamenlijk onze maaltijden.

Op het eiland Magerøy (Noordkaap) overnachten we in een huis waarin 2 appartementen zijn ondergebracht. In totaal beschikken we hier over 7 slaapkamers (10 slaapplaatsen) en 2 badkamers. Het huis staat vlak bij de levendige vissershaven van Gjesvær.

De laatste nacht brengen we door in het Skaidi Hotel. Hier heeft elke kamer een eigen douche en toilet.

Fru Amundsen verzorgt in de groepsaccommodaties traditioneel Noorse maaltijden en in het hotel laten we ons culinair verwennen door de lokale koks die gespecialiseerd zijn in de arctische keuken.

De overnachtingen en ook de maaltijden zijn bij de groepsreizen van Fru Amundsen inclusief. Er is in principe geen toeslag voor alleenreizenden, maar afhankelijk van de groepssamenstelling vragen we u wel een kamer met iemand van uw eigen geslacht te delen.

Meer algemene informatie over reizen met Fru Amundsen in een kleine groep leest u hier.

Het onderstaande programma is onder voorbehoud van weer en andere onvoorziene omstandigheden.

Hoogtepunten

 • Alta: Alta Museum en de Noorderlichtkathedraal
 • Kennismaking met de cultuur van de Samen
 • Finnmarksvidda en boottocht naar Sautso-kloof en Alta stuwdam
 • Kautokeino: Juhls Silver Gallery
 • Karasjok: Samisch Museum, Sameting en Sapmi Park
 • Wandeling naar Trollholmsund
 • Het fascinerende landschap van de Finnmarksvidda
 • Boottocht naar Hornvika en bezoek Noordkaap
 • Wandeling naar Kirkeporten
 • Magerøy met de vissersdorpen Gjesvær, Skarsvåg en Kamøyvær
 • Nationaaal toeristische route naar Havøysund
 • Interessante informatie over lokale geschiedenis, gewoonten en gebruiken

Deze reis vindt plaats met een minimum van 6 en een maximum van 7 deelnemers.

Let op! Deze reis is te boeken tot 4 weken voor de vertrekdatum, tenzij het minimaal aantal deelnemers is bereikt.

Stuur ons een mail op info@fruamundsen.nl als u een persoonlijk bericht wilt ontvangen over de vertrekdatum van deze reis in 2019.

Prijsinformatie

€ 2.399,- per persoon, inclusief excursies ter waarde van circa € 400,-

Exclusief €20 boekingskosten

Inbegrepen

 • Retourvluchten Amsterdam-Alta via Oslo en Alta-Amsterdam via Oslo en Kopenhagen, inclusief 8 kg handbagage en 23 kg ruimbagage, in de klasse voor het laagste tarief. Voor andere klassen geldt een toeslag
 • 10 overnachtingen
 • Vervoer in Noorwegen
 • Maaltijden: vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 11
 • Excursies en entrees zoals beschreven in het programma en onder ‘Hoogtepunten’
 • Begeleiding door ervaren reisleiding
 • STO-reisgarantie

Niet inbegrepen

 • Overige drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten à € 20,-

Naar mate de vertrekdatum dichterbij komt, wordt de kans groter dat er geen vliegtickets in de goedkoopste boekingsklasse meer beschikbaar zijn. Mocht dit het geval zijn, dan nemen wij in verband met de toeslag eerst contact met u op, voordat uw boeking definitief wordt.

Dag 1 – zondag 2 september 2018 – 30 km

Rond het middaguur vertrekt het vliegtuig van Amsterdam naar Oslo, waar u overstapt op de binnenlandse vlucht naar de luchthaven van Alta in Noord-Noorwegen.

Na aankomst rijden we naar de accommodatie waar we de eerstkomende vier nachten verblijven. Gargia Fjellstue ligt in het dal van de rivier Altaelva, aan de oude postweg tussen Alta en Kautokeino en bestaat uit een hoofdgebouw en een aantal bijgebouwen.

In een van deze bijgebouwen nemen wij onze intrek. We beschikken hier over een grote kamer met keuken waar we gezellig bij elkaar kunnen zitten en gezamenlijk onze maaltijden gebruiken.

Tijdens het diner maken we nader kennis met elkaar en het programma van deze reis – en wie weet hebben we vanavond al het geluk dat we het noorderlicht mogen aanschouwen.

© Gargia Fjellstue
© Gargia Fjellstue
© Gargia Fjellstue

Dag 2 – maandag 3 september 2018 – ca. 55 km

© KØ-foto_Alta-kirke-www.nordlyskatedral.no

Alta wordt ook wel Nordlysbyen ofwel ‘stad van het noorderlicht’ genoemd en sinds
1 januari 2000 maakt het noorderlicht deel uit van het gemeentelogo. Deze keuze werd vooral gemaakt tegen de achtergrond van het baanbrekende onderzoek dat hier al in sinds 1838 is verricht naar dit bijzondere lichtfenomeen. In 1899 bouwde de jonge professor Kristian Birkeland twee noorderlichtobservatoria, op de berg Haldde en op de Talviktoppen.

In de kerk van Alta – die de naam Noorderlichtkathedraal heeft gekregen – is de interactieve tentoonstelling BorealisAlta ingericht, gewijd aan de geschiedenis van noorderlichtonderzoek en de betekenis hiervan voor de stad Alta. De lijnen van deze kerk zijn even elegant als het noorderlicht zelf: het gebouw slingert zich als een spiraal langs de klokkentoren naar boven.

In de herfst van 1973 werden aan de oever van de Altafjord rotstekeningen ontdekt en sindsdien zijn er in vier verschillende gebieden zo’n 6000 tekeningen gevonden. Het grootste gebied ligt in Hjemmeluft, waar nu het Alta Museum is gebouwd. Tijdens ons bezoek aan dit museum maken we niet alleen een wandeling langs de velden met rotstekeningen maar hebben we ook alle gelegenheid voor de interessante tentoonstellingen over Alta, de Samen en het noorderlicht in het hoofdgebouw.

Alta Museum © Svetlana Funtusova www.nordnorge.com
Alta Museum © Svetlana Funtusova www.nordnorge.com

Dag 3 – dinsdag 4 september 2018

De provincie Finnmark is de noordelijkste provincie van Noorwegen en is qua oppervlakte ruim 7000 km2 groter dan Nederland. Het gebied bestaat overwegend uit ongerepte natuur en is dun bevolkt; er wonen amper meer dan 75.000 mensen. De hoogvlakte Finnmarksvidda omvat een uitgestrekt gebied tussen Alta, Kautokeino, Karasjok en de Porsangerfjord en ligt op een hoogte van 300 tot 500 meter, grotendeels boven de boomgrens. Diverse soorten landschappen zijn hier te vinden en vandaag verkennen we op ons gemak de omgeving van onze accommodatie. Ons lunchpakket nemen we mee en wie weet kunnen we ergens een kampvuur maken om koffie te koken.

Eenmaal terug bij Gargia Fjellstue hebben we tijd om heerlijk te ontspannen en ’s avonds bereidt Fru Amundsen u een heerlijke, traditioneel Noorse maaltijd. Hopelijk staat ons vanavond nog een mooie noorderlichtshow te wachten.

© Gargia Fjellstue
Foto Fru Amundsen ©
Foto Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©

Dag 4 – woensdag 5 september 2018 – ca. 125 km

© Roger Johansen www.nordnorge.com

In 1987 werd de Alta waterkrachtcentrale in gebruik genomen. De bouw van de stuwdam was zeer omstreden en heeft in de periode 1968-1982 tot protesten en politieke conflicten geleid. Samische belangen waren in het geding en de enorme consequenties van het stuwmeer voor natuur en milieu brachten talloze actievoerders op de been. Ondanks het hevige verzet heeft de overheid haar plannen toch doorgezet – zij het na flinke aanpassingen. Het Altaconflict is uiteindelijk een keerpunt geworden voor de Samische strijd voor erkenning van hun rechten.

We rijden vandaag naar de stuwdam. Bij de ingang naar de waterkrachtcentrale hebben we uitzicht op de beroemde kloof Sautso die is gevormd toen de rivier zich een weg baande door de rotsen die hoofdzakelijk uit leisteen bestaan. De rivierkloof heeft een lengte van 10 kilometer en is ongeveer 400 m diep. Het is de grootste kloof van Noord-Europa.

© Roger Johansen www.nordnorge.com

We worden ontvangen door de Samische rendierhoudersfamilie Eira. Zij nemen ons mee op een rondleiding door de waterkrachtcentrale en na afloop varen we met een elvebåt – een traditionele houten rivierboot- stroomopwaarts naar het Samische dorp Masi (Máze). Johan Eira zal ons van alles vertellen over zijn leven als rendierhouder en over de Samische cultuur. We sluiten het bezoek af met een gezamenlijke Samische maaltijd en rijden terug naar Gargia.

Sautso © Bjørn Christian Tørrissen

Dag 5 – donderdag 6 september 2018 – ca. 265 km

Na het ontbijt nemen we afscheid van Gargia en rijden we landinwaarts naar het Samische dorp Kautokeino – een prachtige rit door een indrukwekkende natuur.

In Kautokeino hebben we tijd voor een bezoek aan Juhls, een familie van zilversmeden. De eigenaren zijn sinds decennia gebiologeerd door nomadische volkeren en dat komt tot uiting in hun bijzondere collectie en wereldberoemde galerie. Juhls herbergt niet alleen een uitgebreide collectie zilveren sieraden die bestaat uit traditionele Noorse en Samische ontwerpen en zelfontworpen stukken gebaseerd op de natuur, u treft er ook een scala aan voorwerpen die nomadische culturen uit de hele wereld vertegenwoordigen.

In de loop van de middag vervolgen we onze reis over de Finnmarksvidda in oostelijke richting. Net voordat we de Finse grens bereiken, arriveren we in Karasjok waar we de komende 2 nachten zullen verblijven. Op de Karasjok Camping nemen we onze intrek in 2 huisjes met in totaal 5 2-persoonsslaapkamers. In het grootste huis gebruiken we gezamenlijk onze maaltijden.

Het dorp Karasjok is gelegen aan de rivier Kárášjohka. Misschien hebben we aan het eind van de middag – of anders morgen – nog gelegenheid om naar de top van de skipiste te wandelen om te genieten van het uitzicht.

Juhls © Joern Tomter www.nordnorge.com
Juhls © Joern Tomter www.nordnorge.com
Juhls © Ørjan Bertelsen

Dag 6 – vrijdag 7 september 2018

Sameting © Denis Caviglia

Toen het Noorse parlement in 1978 het definitieve besluit nam tot de bouw van de energiecentrale bij de Altarivier hadden de uitgebreide protesten, acties en demonstraties veel aandacht gegenereerd voor de rechten van inheemse volken, zowel in Noorwegen als daarbuiten. Om tegemoet te komen aan de eisen van de Samen besloten de autoriteiten in 1987 tot de oprichting van een Samisch parlement. De eerste verkiezingen voor dit parlement vonden plaats in de herfst van 1989 en op 9 oktober van dat jaar kwam het parlement voor het eerst bij elkaar – in aanwezigheid van koning Olav v.

Het Samisch parlementsgebouw in Karasjok is 2 november 2000 officieel door de huidige koning Harald v geopend.

De architecten Stein Halvorsen en Christian Sundby hebben een bijzonder gebouw gecreëerd in de vorm van een halve cirkel met twee verdiepingen – onder andere geïnspireerd op de traditionele Samisch lavvo.

Vandaag zullen wij een bezoek brengen aan dit bijzondere gebouw, maar we zullen ons ook nader verdiepen in de Samische cultuur tijdens een bezoek aan het Samisch museum – waar onder ander andere een bijzonder collectie Samische kleding te zien is – en het openluchtmuseum Sapmi Park.

Kautokeino, Finnmark, Samische klederdracht, Noorwegen
Foto: Terje Rakke Nordic Life Visitnorway.com
Foto: Trym Ivar Bergsmo www.nordnorge.com
Foto: Trym Ivar Bergsmo www.nordnorge.com
Runebomme – Samische trommel

Dag 7 – zaterdag 8 september 2018 – ca. 300 km

Trollholmsund

Vandaag rijden we naar het uiterste noorden! Bij Lakselv bereiken we de oever van de Porsangerfjord, met zijn lengte van 123 km de vijfde fjord van

Noorwegen. We zullen tot aan Magerøy – het eiland van de Noordkaap – deze fjord blijven volgen.

Onderweg maken we nog een wandeling naar de bijzondere rotsformaties bij Trollholmsund. Volgens een Samische sage kwam er eens een groep trollen over de Finnmarksvidda. Toen ze aan de oever van de fjord kwamen, konden ze niet verder. Het liep al tegen het ochtendgloren en min of meer in paniek gingen ze op zoek naar een schuilplaats. Ze vonden echter geen grot die groot genoeg was en toen de eerste zonnestralen verschenen, veranderden ze op slag in steen.

Het is een mooie wandeling naar deze versteende trollen, door een boeiend landschap van kalksteen. Overal vinden we prachtige – kleine – rotsplantjes en schitterende mossen.

Naarmate we verder naar het noorden rijden, wordt het landschap kaler en de begroeiing steeds lager. Het eiland Magerøy is tegenwoordig met het vasteland verbonden door een imposante combinatie van tunnels en bruggen. Deze verbinding is in 1999 officieel in gebruik genomen.

Magerøy wordt gekenmerkt door steile kusten en weidse, open fjorden. Het hoogste punt is Gråkallfjellet op 417 m boven de zeespiegel. Langs de kust liggen verschillende vissersdorpen: Honningsvåg, Nordvågen, Kamøyvær, Skarsvåg en Gjesvær. In dit laatste dorp verblijven wij de komende 3 nachten in een huis met 2 appartementen.

Gjesvær © Svetlana Funtusova
© Trym Ivar Bergsmo
Nordkappferie, Gjesvær

Dag 8 – zondag 9 september 2018 – ca. 80 km

Tot 1956 – toen de weg naar de Noordkaap is aangelegd – arriveerden alle toeristen per boot en werd aangelegd aan de kade bij Hornvika, vanwaaruit ze de 300 meter hoge bergwand naar het Noordkaapplateau beklommen.

Wij treden vandaag in de voetsporen van deze eerste toeristen en zullen na de boottocht naar Hornvika in alle rust naar het Noordkaapplateau wandelen. De Noordkaap wordt over het algemeen beschouwd als het noordelijkste punt van Europa (71° 10ʹ 21ʹʹ NB) – en hoewel het punt Knivskjelodden net ietsje noordelijker ligt – is het een bijzondere ervaring om op dat plateau uit te kijken over de Noordelijke IJszee en te beseffen dat er niets dan water is tussen jou en de Noordpool.

Net als alle andere avonden houden we de noorderlichtactiviteit in de gaten. Wat zou het prachtig zijn dit fenomeen te kunnen bewonderen terwijl het boven het water en de eilanden danst.

Noordkaap © Trym Ivar Bergsmo
Hornvika © Nina Smedseng
Noordkaap © Trym Ivar Bergsmo

Dag 9 – maandag 10 september 2018 – ca. 90 km

Magerøy © Anne Olsen Ryum

Visserij en de daaraan gekoppelde visverwerkende industrie is op Magerøy de belangrijkste bron van inkomsten. Het grootste dorp is Honningsvåg. Hier – en in het nabijgelegen Nordvågen – woont en werkt het merendeel van de bevolking. Voor de Tweede Wereldoorlog woonde de bevolking veel meer verspreid over het eiland, maar tijdens de oorlog zijn alle huizen op Magerøy verwoest. Tijdens de wederopbouw is voor een zo groot mogelijke centralisatie gekozen. Behalve een bezoek aan Honningsvåg staan ook de vissersdorpen Kamøyvær en Skarsvåg op het programma.

Skarsvåg is het noordelijkste vissersdorp ter wereld en van hieruit wandelen we naar de rotsformatie Kirkeporten. Door de boogvormige opening kijken we over de Mefjord uit op de Noordkaap en de karakteristieke Noordkaaphoorn. De Samische naam voor de Noordkaaphoorn (een uitstekende, piramidevormige berg aan de oostkant van de Noordkaap) luidt Coarvi. Volgens de overlevering was dit voor de Samen een heilige plek en hier werden offers gebracht uit respect voor de goden en om een goede visvangst en een veilige overtocht voor de rendieren af te dwingen. Samen namen aan dat alles in de natuur bezield was en offerden vaak bij karakteristieke rotsformaties – sieiddit – omdat dit plaatsen waren waar de kracht van de goden zich manifesteerde.

Op Magerøy lopen in deze tijd van het jaar nog veel rendieren. Deze dieren behoren vooral toe aan rendierhouders uit Karasjok. In de loop van de herfst worden de dieren hier bij elkaar gedreven. Vervolgens zwemmen ze terug naar het vasteland en trekken ze weer naar de winterweidegebieden op de Finnmarksvidda.

Hopelijk hebben we de laatste avond op Magerøy het geluk het magische noorderlicht nog eens te zien.

Kirkeporten
Noorderlicht, Lofoten, Noorwegen, Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen ©

Dag 10 – dinsdag 11 september 2018 – ca. 320 km

Selvika, veien mot Havøysund © Baard Loeken

Vandaag zetten we koers naar het zuiden. We rijden via de E69 terug naar Olderfjord. Daar begint de nationaal toeristische route naar Havøysund, een dorpje aan de uiterste kust van Finnmark dat pas na de Tweede Wereldoorlog een welvarend vissersdorp is geworden.

De weg naar Havøysund is enorm gevarieerd en hoewel het hoogste punt van de weg maar een paar honderd meter boven zeeniveau ligt, krijg je toch het gevoel dat je door een verlaten berglandschap rijdt. Aan de ene kant hebben we uitzicht op de Noordelijke IJszee, aan de andere kant op grillige leisteenformaties. En wellicht spotten we onderweg rendieren en zeearenden.

Letterlijk aan het eind van de weg duik t het pittoreske vissersdorpje Havøysund op. We nemen de tijd om hier rond te kijken en misschien nog een laatste keer te genieten van een wandeling op 71° noorderbreedte.

We rijden dezelfde weg terug, maar het is beslist geen straf om zo’n mooie omgeving nog eens in tegenovergestelde richting te zien.

Onze laatste overnachting in het Hoge Noorden is in het hotel in Skaidi. We gebruiken daar de avondmaaltijd. Het hotel beschikt over een zwembad, jacuzzi en sauna.

Skaidi Hotel

Dag 11 – woensdag 12 september 2018 – ca. 85 km

Scandinavian Airlines (SAS)
Scandinavian Airlines (SAS)

Vandaag wacht ons nog een laatste rit over de Finnmarksvidda, voordat we afdalen naar de Altafjord.

Kort na het middaguur arriveren we bij de luchthaven waar om 14.30 uur de vlucht naar Oslo vertrekt. Vanuit Oslo reist u via Kopenhagen terug naar Amsterdam.

We hopen dat Noord-Noorwegen een onuitwisbare indruk heeft nagelaten en dat u met veel plezier op de reis terug kunt kijken.

Boekingsformulier