Onlangs hebben wij besloten te stoppen met onze werkzaamheden voor Fru Amundsen. Naast dat wij onze passie voor Noorwegen (herhaaldelijk!) met u mochten delen, hebben velen ons laten weten wat de door Fru Amundsen georganiseerde en uitgevoerde vakantie voor hen heeft betekend. Het was vaak niet ‘zomaar’ een vakantie en dat heeft ons geraakt. Heel erg bedankt dat wij daar deel van mochten zijn.

Mede namens Carla: Tusen takk for oss!
Desiree & Marjan

FRU AMUNDSEN

Ontdek Noorwegen

Fru Amundsen organiseert reizen naar Noorwegen. Reizen die net even anders zijn zodat u het échte Noorwegen ontdekt. Een goed doordacht programma met veel aandacht voor details. Met de reizen van Fru Amundsen rijdt u routes met een indrukwekkend uitzicht, overnacht u in sfeervolle, typisch Noorse accommodaties en beleeft u interessante excursies die u niet snel vergeet. Hebt u zelf een idee of wensen voor een programma? Wij denken graag met u mee.

Ontdek Noorwegen

Bijzonder zijn onze reizen  in kleine groepen, buiten de gebaande paden maar met aandacht voor de bekende hoogtepunten. Geheel op maat naar úw wensen of uit ons eigen aanbod. Naar keuze met of zonder deskundige begeleiding. Deze reizen zijn opgebouwd rond een thema zoals fotografie, wandelen voor minder ervaren bergwandelaars of noorderlicht. Alles gericht op een onvergetelijke ervaring. ‘Fru’ is Noors voor ‘mevrouw’ en ‘Amundsen‘ verwijst naar de beroemde ontdekkingsreiziger. Met Fru Amundsen ontdekt u Noorwegen!

Foto: Fru Amundsen ©
Fru Amundsen v.l.n.r.: Carla, Desiree en Marjan

Noorwegenspecialist

Fru Amundsen is een initiatief van Carla Joustra en Marjan Spijkers. Beiden kennen Noorwegen door en door, bezitten ruime ervaring in het organiseren en begeleiden van reizen, hebben de universitaire studie Scandinavische talen en letterkunde afgerond  en spreken vloeiend  Noors. Per 1 januari 2018 is het team gecompleteerd met Desiree Joustra. ‘Noorwegen blijft ons intrigeren en betoveren. De afwisseling en variatie, rust en ruimte, cultuur en geschiedenis. Wij laten u het land ontdekken, stellen u in staat van de stilte te genieten en indrukken te verwerken. Zorgvuldig en respectvol, met aandacht voor u en liefde voor Noorwegen!’

Reisleiding

Elke groepsreis van Fru Amundsen heeft 2 begeleiders. Zij vervullen de rol van reisleider, kok en chauffeur. Carla, Desiree en Marjan begeleiden zelf hun groepsreizen en werken samen met enkele enthousiaste en ervaren reisleiders.

Benieuwd naar de groepsreizen in ons programma? Klik hier voor het totaaloverzicht.

De Amundsen-seddel

Steeds meer van onze gasten kiezen meer dan eens voor onze groepsreizen. Wij waarderen dit enorm! Daarom geven wij korting aan onze trouwe reizigers. Meer over deze voordeelregeling voor trouwe reizigers – de Amundsen-seddel.

STO-Garant

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Fru Amundsen gebruik van STO Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. Dit is een garantieregeling die in geval van faillissement van de reisorganisatie ervoor zorgt dat u uw geld terugkrijgt of ervoor zorgt dat u weer naar huis kunt reizen. Op de website van STO Garant leest u hier meer over.
STO Garant heette voorheen STO Reisgarantie – boekingen afgesloten voor januari 2020 vallen onder deze regeling die dezelfde rechten biedt.

Marjan Spijkers

Marjan Spijkers (1969) werkte tijdens en na haar studie een aantal seizoenen als reisleidster in Noorwegen en organiseerde en begeleidde studiereizen naar Denemarken en Zweden. Voorafgaand aan haar werkzaamheden bij Fru Amundsen is zij 15 jaar als communicatieadviseur werkzaam geweest bij commerciële organisaties en overheid. Bij Fru Amundsen komt haar werkervaring samen en gaat zij terug naar haar eerste liefde: Noorwegen. Marjan studeerde Noors in Groningen en Bergen.

Carla Joustra

Carla Joustra (1957) laat als reisleidster Nederlanders al ruim 25 jaar kennis maken met Noorwegen. Daarnaast werkte ze als docent Noors en als vertaler Noors – Nederlands vertaalde ze onder meer toeristische teksten voor Innovation Norway. Het aantal door haar vertaalde literaire thrillers, van bijvoorbeeld Unni Lindell, Kjell Ola Dahl en Vidar Sundstøl, groeit nog steeds. Carla studeerde Noors in Groningen en Oslo.

 

Desiree Joustra

Desiree Joustra (1960) reist al sinds 1988 naar Noorwegen. Ze raakte verliefd op het land vanwege de overweldigende natuur. Desiree heeft beroepsmatig zeer ruime ervaring in het werken met groepen en administratie. In combinatie met haar kennis van Noorwegen en haar enthousiasme voor het unieke reisconcept van Fru Amundsen is zij de perfecte aanvulling op ons team. Sinds 1 januari 2018 is ze, samen met Carla en Marjan, mede-eigenaar van Fru Amundsen.