Fru Amundsen laat u tijdens haar groepsreizen graag op een bijzondere manier kennismaken met Noorwegen. Wij schrijven niet voor niets ‘ontdek Noorwegen’ achter onze bedrijfsnaam. Wij vertellen u hier graag wat onze reizen zo uniek maakt.

Ontdek Noorwegen met Fru Amundsen
Foto: Fru Amundsen

Een echte Noorwegenspecialist

Fru Amundsen is een echte Noorwegenspecialist en heeft uitsluitend Noorwegen als bestemming. ‘Fru’ is Noors voor ‘mevrouw’, ‘Amundsen’ verwijst naar de Noorse ontdekkingsreiziger.

Klein aantal deelnemers

Een typische Fru Amundsen groepsreis heeft minimaal 6 en maximaal 7 deelnemers. Bij wijze van uitzondering kan voor een specifieke reis het aantal deelnemers hoger of lager zijn.

Kennismaken met de Noorse keuken

Om onze gasten kennis te laten maken met Noorwegen in al zijn facetten besteden we tijdens onze reizen veel aandacht aan de Noorse cultuur en tradities. Traditioneel Noorse maaltijden zijn daar onlosmakelijk mee verbonden en wij serveren onze gasten dan ook graag echte husmannskost, het algemene begrip voor goede, degelijke en voedzame kost, gemaakt van Noorse ingrediënten. Naast het diner zorgen wij natuurlijk ’s ochtends voor een uitgebreide Noorse ontbijttafel. Meestal maakt u dan ook zelf uw lunchpakket klaar. Als we in een accommodatie overnachten waar we niet in de gelegenheid zijn zelf de maaltijden te bereiden, maken we goede afspraken met de kok om u toch zoveel mogelijk kennis te laten maken met de Noorse husmannskost. Mits u het bij boeking aangeeft, kunnen wij met allergieën rekening houden.

Ervaren reisleiding

Elke groepsreis van Fru Amundsen heeft 2 begeleiders. Zij vervullen de rol van reisleider, kok en chauffeur. Marjan, Desiree en Carla begeleiden zelf de groepsreizen. Regelmatig werken we ook samen met enkele enthousiaste en ervaren reisleiders. Tijdens onze reizen vertellen wij u graag over de Noorse geschiedenis, natuur en cultuur omdat naar onze opvatting interessante achtergrondinformatie aanzet tot een diepere indruk en ervaring van de omgeving en de reis.

Reizen aan de hand van een thema

In onze reizen proberen we speciale thema’s op te nemen zoals bijvoorbeeld noorderlicht, Samische cultuur of Peer Gynt. We organiseren wandelreizen langs het Olavspad waarbij wandelen centraal staat. Ook tijdens onze andere reizen maken we wandelingen, maar deze zijn vaak wat korter. Daarbij kiezen we zeker niet de moeilijkste routes maar wel de mooiste. Vraag het ons gerust als u vragen hebt over de fysieke eisen voor een bepaalde reis. De fotografiereizen organiseren wij in samenwerking met een professionele fotograaf. Tijdens deze reizen gaat 1 begeleider namens Fru Amundsen mee.

Tijd om te genieten

Wij willen onze gasten gelegenheid geven om Noorwegen op een rustige manier te ontdekken en te beleven. Daarom zult u bij ons geen reis vinden waarbij we heel Noorwegen doorkruisen. We kiezen er heel bewust voor om onze reizen tot een klein gebied te beperken en dit gebied uit te diepen zodat u de omgeving intenser beleeft.

Met zorg gekozen excursies

Met zorg kiezen wij voor excursies die gericht zijn op een nadere introductie met het land, zijn bevolking en historie. Of het nu een bezoek aan een museum, een kennismaking met een rendierhouder of een actieve hondensleetocht betreft. Als voor de betreffende activiteit speciale kleding of materialen nodig zijn zoals een warme overall of sneeuwschoenen, zijn ook deze aanwezig. Daar waar nodig aarzelen wij niet om de expertise van een lokale gids in te schakelen.

Bijzondere accommodaties

Fru Amundsen maakt voor haar groepsreizen zo veel mogelijk gebruik van sfeervolle en bijzondere accommodaties, veelal in authentieke stijl. Ligging, ambiance, inrichting en gastvrijheid zijn voor ons belangrijke criteria. In de accommodaties kunnen we in elk geval beschikken over 2-persoonskamers. Een uitzondering hierop zijn accommodaties tijdens de wandeling langs de pelgrimsroute tussen Oslo en Trondheim. Omdat we hier zoveel mogelijk gebruik maken van de pelgrimsaccommodaties, hebben we met enige regelmaat te maken met typische pelgrimsovernachtingen waarbij een slaapruimte door meerdere personen wordt gedeeld.

Duidelijk over de prijs

Wij zijn graag duidelijk over de prijs. Noorwegen is een dure bestemming en zo weet u precies waar u aan toe bent. Over het algemeen zijn daarom vervoer, accommodaties en excursies inbegrepen. De groepsreizen van Fru Amundsen zijn op basis van volpension. Dit betekent dat ontbijt, lunch en diner bij de prijs zijn inbegrepen, maar in de groepsaccommodaties ook koffie, thee, warme chocola, sap en frisdrank gedurende de hele dag en avond. En natuurlijk ontbreken taart en wafels niet! Als er beperkingen of uitzonderingen zijn over wat is inbegrepen, staat dit duidelijk bij de reissom omschreven.

Geen toeslag alleenreizenden

Er is in principe geen toeslag voor alleenreizenden, maar afhankelijk van de groepssamenstelling vragen we u wel een kamer met iemand van uw eigen geslacht te delen. Wilt u beslist een kamer voor uzelf, dan is dat, indien beschikbaar, mogelijk tegen betaling van een toeslag. Elke accommodatie heeft altijd twee of meer badkamers/douches voor gezamenlijk gebruik, waar u natuurlijk wel privé over beschikken kunt.

Vervoer

Tijdens het merendeel van onze reizen maken wij gebruik van 9-persoons busjes. Omdat de bagageruimte in dergelijke busjes over het algemeen niet overdadig groot is, verzoeken wij onze gasten dringend geen gebruik te maken van grote hardschalen koffers. Zachte koffers en reistassen zijn gemakkelijker in te laden. U vliegt naar Noorwegen, de reisleiding wacht u op het vliegveld op.

Volgens de wet aangesloten bij een garantieregeling

Reisorganisaties die pakketreizen verkopen, zoals Fru Amundsen, moeten volgens de wet aangesloten zijn bij een garantieregeling die ervoor zorgt dat u als reiziger ervan verzekerd bent dat uw reisgeld veilig is. Fru Amundsen maakt gebruik van STO-Garant. Betalingen verlopen via de door de Nederlandse bank gecertificeerde organisatie Certo Escrow. Meer informatie: STO-garant

Reviews door onze gasten

Onze gasten beoordelen onze reizen met gemiddeld ruim een negen. Hier en hier leest u enkele reacties. Wij stellen feedback van onze gasten zeer op prijs.

U boekt de reis via het boekingsformulier op onze site

Onze reizen kunt u boeken via het boekingsformulier dat u bij elke reisbeschrijving aantreft. Wanneer de reis op verschillende data te boeken is kunt u de gewenste datum opgeven. Een reis is over het algemeen te boeken tot ca. 4 weken voor de vertrekdatum, tenzij het minimaal aantal deelnemers is bereikt. Naarmate de vertrekdatum dichterbij komt, bestaat de kans dat er geen vliegtickets in de goedkoopste boekingsklasse meer beschikbaar zijn. Mocht dit het geval zijn, dan nemen wij in verband met de toeslag eerst contact met u op, voordat uw boeking definitief wordt.

Persoonlijk contact met Fru Amundsen

Hebt u vragen over onze reizen? Neem dan gerust via mail of telefoon contact met ons op via info@fruamundsen.nl of 050 – 527 9850.

Hopelijk tot ziens!

Carla Joustra, Desiree Joustra & Marjan Spijkers
Fru Amundsen – ontdek Noorwegen!

ONZE GROEPSREIZEN