Noorwegen is het land van de natuur die steeds weer verrast omdat achter elke berg en elke bocht weer een nieuw landschap schuilgaat. Elk jaargetijde is weer anders: eindeloze sneeuwvlaktes in de winter, fris groen en bloeiende boomgaarden in het voorjaar en het licht van de middernachtzon tijdens de zomermaanden. Wij laten u het land ontdekken, stellen u in staat van de stilte te genieten en indrukken te verwerken. Zorgvuldig en respectvol, met aandacht voor u en liefde voor Noorwegen!

  • Wij zagen 41 van de 44 door ons uitgevoerde noorderlichtreizen het poollicht minimaal 1 tot zelfs 7 avonden per reis, goed met het blote oog! Wilt u in 2018 nog met Fru Amundsen op zoek naar het noorderlicht? Alleen op deze gloednieuwe noorderlichtreis is nog plaats: Land van 8 jaargetijden Deze reis staat gepland in september, ook een prima periode om het noorderlicht te zien. Al onze winterreizen zijn inmiddels volgeboekt. Stuur ons een mail op info@www.fruamundsen.nl als u een persoonlijk bericht wilt ontvangen over de data voor 2019!
  • Lees hier een interessant artikel over het Olavspad in de Volkskrant. WIST U DAT u de laatste 250 kilometer ook als individuele wandelreis bij ons kunt boeken? Hier vindt u alle informatie.
  • NIEUW! Ontdek met Fru Amundsen de wereld van Peer Gynt, 8 dagen cultuur en historie in een overweldigende natuur! Of ga Op pad met Fjellfolket en ontdek Helgeland op z’n Noors! Wij bevelen deze bijzondere reizen van harte aan!
  • In de winter van 2014-2015 verleenden wij onze medewerking aan een uitzending over noorderlicht van TV Oost. Kijk mee vanaf minuut 10!

Ontdek Noorwegen! Foto: Fru Amundsen ©Ontdek Noorwegen! Foto: Fru Amundsen ©Ontdek Noorwegen! Foto: Fru Amundsen ©Ontdek Noorwegen! Foto: Fru Amundsen ©

  • Fru Amundsen organiseert groepsreizen, rondreizen en reizen op maat – maar welke reis u ook kiest, de reizen van Fru Amundsen bestaan uit een goed doordacht programma met veel aandacht voor detail. Bijzonder zijn onze reizen in kleine groepen met maximaal 7 deelnemers. Buiten de gebaande paden maar met aandacht voor de bekende hoogtepunten. Tijdens een typische Fru Amundsen-reis overnacht u in bijzondere accommodaties zoals een traditioneel Nordlandshus, een rorbu of een verbouwd sjøhus. Wij vertellen veel over geschiedenis, natuur, cultuur en tradities. Traditioneel Noorse maaltijden zijn daar onlosmakelijk mee verbonden en wij serveren deze hjemmelaget husmannskost dan ook graag aan onze gasten. Vliegtickets in de goedkoopste boekingsklasse, vervoer ter plaatse, accommodaties, excursies en maaltijden zijn bij deze groepsreizen inbegrepen! Reist u met ons mee?
  • Ervaringen van onze gasten leest u hier en op de onafhankelijke website Reisorakel.
  • Steeds meer van onze gasten kiezen meer dan eens voor onze groepsreizen. Wij waarderen dit enorm! Daarom geven wij korting aan onze trouwe reizigers. Meer over deze kortingsregeling voor trouwe reizigers – de Amundsen-seddel – leest u op deze pagina.
  • Fru Amundsen werkt met STO-Reisgarantie. De Stichting Take Over (STO) is een garantieregeling die in geval van faillissement van de reisorganisatie ervoor zorgt dat u uw geld terugkrijgt of ervoor zorgt dat u weer naar huis kunt reizen.
  • Fru Amundsen is onder meer agent voor Fjord Line, Stena Line en Avis.
  • Volg Fru Amundsen op Twitter of via Facebook.

Ontdek Noorwegen! Foto: Fru Amundsen ©Ontdek Noorwegen! Foto: Fru Amundsen ©Ontdek Noorwegen! Foto: Fru Amundsen ©Ontdek Noorwegen! Foto: Fru Amundsen ©

Wilt u Fru Amundsen ontmoeten?
Dat kan!

Foto: Fru Amundsen ©
Foto: Fru Amundsen ©

Op zaterdag 20 januari 2018 (11.00 tot 20.00 uur) en zondag 21 januari 2018 (van 10.00 tot 18.00 uur) kunt u Fru Amundsen ontmoeten tijdens de Beurs voor Bijzondere Reizen in de Grote Kerk in Breda, aan de Torenstraat. Let op! Door een misverstand vindt u ons niet in het beursboekje, maar u treft ons bij stand 20.

Woensdag 7 februari 2018 verzorgt Marjan Spijkers van Fru Amundsen op uitnodiging van de Culturele Raad in Schoonebeek een lezing over het noorderlicht. Aanvang: 19.30 uur, toegang gratis. Locatie: Multifunctioneel Centrum ’t Aole Gemientehoes, Kerkeind 1, in Schoonebeek.

Op dinsdag 20 maart 2018 geeft Marjan Spijkers van Fru Amundsen een lezing over noorderlicht in de bibliotheek van Gorssel. Over deze lezing volgt z.s.m. meer informatie.

Peer, je liegt! Op donderdag 22 maart 2018 geeft Carla Joustra van Fru Amundsen op uitnodiging van de Vereniging Nederland – Noorwegen een lezing over Peer Gynt. Locatie: het Elanderhus van het Scandinavisch Dorp aan de Oude Badweg 1, te Eelderwolde. Aanvang: 19:30 uur, kosten: leden € 3,00, niet-leden € 6,00.

NIEUWS! Fru Amundsen is voor het tweede jaar op rij winnaar van de Reisorakel jaarprijs 2016 in de categorie Landspecialist! Daarnaast hebben we ook nog eens de Reisorakel jaarprijs gekregen in de categorie Beste reisleiding!
De Reisorakel jaarprijzen zijn uitgereikt aan de organisaties die over heel 2016 de beste beoordelingen hebben ontvangen, gegeven door mensen die daadwerkelijk met de betreffende organisatie op reis zijn geweest. Deze prijs is een van de weinige prijzen die worden uitgedeeld op basis van de kwaliteit die vakantiegangers daadwerkelijk hebben ervaren. Bij ReisOrakel vindt men de kwaliteit van een reisorganisatie belangrijker dan het bereik of omvang van de organisatie. Om deze reden worden de prijzen uitgedeeld aan de organisaties die over heel 2016 de allerbeste kwaliteit hebben geleverd aan hun klanten, ongeacht de grootte van de organisatie. Voor Fru Amundsen zijn deze jaarprijzen enorm waardevol omdat het een rechtstreeks gevolg is van de waardering voor onze reizen door onze gasten. Tusen takk!

0230 VKB Awards logo DEFJanuari 2016 waren we genomineerd voor een Vakantiebeurs Award in de categorie Outdoor & Sport! Een vakjury bepaalde de nominaties op basis van originaliteit, innovativiteit, de mate waarin wordt ingespeeld op vakantietrends, prijs-kwaliteitverhouding en niet te vergeten duurzaamheid. Fru Amundsen heeft een authentieke en bijzondere manier van reizen volgens de vakjury. En de uitslag? Volgens RTV Oost greep Fru Amundsen net naast de award. Maar trots op de nominatie zijn we!

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

STO-Reisgarantie

 

 

 

Ontdek Noorwegen! Foto: Fru Amundsen ©Ontdek Noorwegen! Foto: Fru Amundsen ©Ontdek Noorwegen! Foto: Fru Amundsen ©Ontdek Noorwegen! Foto: Fru Amundsen ©